Magic. Imagine Dragons reușește prin muzica pe care o fac să-ți ajungă direct în suflet. Iar când e concert live, fiecare senzație este amplificată prin energia tuturor oamenilor care sunt acolo.

Am fost la concertul Imagine Dragons din Sofia, care face parte din turul lor european. Ajung și la Cluj-Napoca, la Untold, unde sunt convinsă că va fi minunat, mai ales ca show. Doar că locuind în București, dura tot atât drumul spre Sofia (poate mai puțin), iar financiar am ieșit mult mai bine.

În Sofia nu am văzut afișe sau reclame, așa că nu părea să fie prea mult zumzet legat de concert. În schimb, la stadionul Vasili Levski ne-am întâlnit cu mii de oameni pregătiți de concert. Din păcate, organizarea a lăsat de dorit. Honeycomb Live (organizatorii locali) a anunțat pe FB că se poate plăti doar cu cardul, așa că am intrat hotărâți doar cu câteva monede în buzunar. Acolo am descoperit că se putea plăti doar cash la ceva ce era practic o masă cu 2 frigidere. Nu puteam ieși să scoatem bani pentru că biletul era deja scanat și nu aveam nicio brățară să ne marcheze. Așa că să-i dea Bunuțu sănătate colegului de la corporație cu care m-am sincronizat ad-hoc și care ne-a adus bani de apă. Și să fim recunoscători pentru organizarea de care avem noi parte aici.

Când a început muzica, nimic nu a mai contat.

În deschidere au cântat Soft Play, 2 băieți din Anglia, care ne-au agitat și încălzit bine. A fost o descoperire bună și le-am adăugat piesele în playlist.

Apoi, au venit băieții. Uite aici showul din Las Vegas, să-ți faci o idee despre atmosferă, muzică și mesaj. Mi s-a făcut pielea de găină când solistul Dan Reynolds a vorbit cu un puști de 11 ani, care era la primul lui concert, și i-a zis să fie mereu el însuși. Și-apoi au cântat Thunder.

Și am plâns la discursul lui dinaintea piesei Demons.

Dan Reynolds știe să vorbească, știe să facă show, știe că arată bine (da, și-a dat tricoul jos după 2 piese), știe de puterea muzicii lui. Plus că e foarte natural – la un moment dat admira luna aproape plină și își amintea de prima lor piesă legată de o lună. Iar colegii de trupă contribuie la fiecare moment.

Am scris-o și acum 5 ani, după concertul din Milano, chiar dacă nu ești super fan, showul lor nu are cum să nu te atingă. Mesajul muzicii lor este atât de pozitiv și plin de iubire, încât nu ai cum să nu simți ritmurile ca pe niște îmbrățișări virtuale.

Iar publicul bulgar a contribuit neașteptat de mult. Deși la începutul concertului era mai rezervat, după câteva piese oamenii s-au dezlănțuit, au cântat și au dansat pe fiecare notă.

A fost MAGIC, pur și simplu.

Dacă ai ocazia în viața asta, mergi la un concert Imagine Dragons.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.