Piesele Imagine Dragons ți-au ajuns la ureche chiar și din greșeală. Începi să fredonezi Radioactive prin casă fără să știi cine sunt băieții ăia care o cântă. Poate chiar îi vei confunda cu Coldplay. Dar apoi te mai lovești de un Thunder, de Whatever it Takes, de Believer. Vezi un concert cu ei pe YouTube, cauți să vezi când au concerte în Europa și o lună mai târziu stai în ploaie și le cânți piesele.

Imagine Dragons au cântat în Milano la începutul lui septembrie, în cadrul festivalului Milano Rocks (un fel de Greenfest românesc), iar eu aveam salvat articolul ăsta în drafts de atunci, doar că am amânat să-i dau publish.

Am descoperit concertul din Milano printr-un search nevinovat pe google, am ajuns pe viagogo, un site atât de bine făcut încât în 2 minute am cumpărat biletele și căutam zboruri. Biletele de pe viagogo au venit prin curier în câteva săptămâni și am primit mereu mailuri cu statusul lor.

Milano, no dolce vita.

Italia la început de septembrie nu are vreme prea pretențioasă – sau cel puțin așa speram. Deși aplicațiile de vreme anunțau ploaie pentru următoarea zi, ea a venit în seara concertului, când am ieșit de la metrou la capătul lumii.

Mi-am amintit, de asta am amânat să public articolul, pentru că organizarea a fost destul de shitty pentru eveniment, însă Imagine Dragons au fost de-a dreptul incredibili.

Organizare eveniment: mergi la capătul lumii, începe ploaia, toată zona pentru public a fost în aer liber. Că am ajuns uzi până la piele e puțin spus. Mai mult decât atât, nici nu s-a respectat programul, niște băieți care cântau în deschidere au terminat prea devreme, iar așteptare în ploaie.

DAR – încep ritmurile de la Radioactive

Mi se face pielea de găină și acum că mă uit la clipul ăsta pe YouTube. Acesta cred că a fost concertul cu cea mai vibrantă energie. Cu Dan Reynolds care cânta în costumație lui de scenă la bustul gol în ploaie. Cu fiecare instrument care amplifica senzațiile. Sute de oameni străini plouați, acoperiți de saci de gunoi sau doar în haine ude, care sar și cântă pe fiecare piesă. De la nervii pe care îi aveam cu toții am ajuns instant cei mai binedispuși oameni. Asta înseamnă entertainment 🙂

Poți să nu fii un fan înrăit, poți să nu le știi toate piesele, dar dacă se ivește o ocazie să ajungi la un concert Imagine Dragons undeva pe lumea asta, profită de ea fără să te gândești prea mult.

Important de menționat, Dan Reynolds provine din comunitatea mormonă din Utah, iar prin muzica sa urmărește să promoveze dragostea în toate felurile sale. Se pare că tot mai mulți tineri se sinucid pentru că simt diferit față de cutumele societății în care cresc, detalii în documentarul Believer (e pe HBO) sau în interviul de mai jos.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.