Pe la începutul toamnei mă găseam studentă în anul 3 de facultate, la limbi străine, într-o starea foarte proastă pentru că nu știam ce vreau să fac. Nu mă hotărâsem nici măcar la care dintre cele două limbi pe care le studiez să-mi scriu licența. Și mi-am dat seama că am nevoie de o motivație externă.

Inițial mă gândeam că ar trebui să-mi găsesc un mentor. Însă mi-era greu să mă duc la o persoană necunoscută să-i cer să aibă grijă de mine așa. Despre profesori, nici nu putea fi vorba, ei nu ar fi înțeles pasiunile mele extra-facultate.

Vorbind cu unul-altul, am observat că erau mai mulți in situația mea. Și așa mi-a venit ideea să fac o conferință motivațională pentru studenți. Am apelat imediat la ASLS și mi-am făcut echipă.

gabrieladeleanu.ro

Conferința aceasta a avut loc aseară, la Casa Universitarilor. A fost un eveniment strict pentru studenții de la FLLS. Invitații au fost din domenii apropiate și, totuși, diferite: Florentina Ciocârlan de la Accenture, Alexandra Rusu de la Booktopia.ro, Irina Margareta Nistor – traducător de cărți și filme, Raluca Oancea – traduceri juridice, Oana Boca – editură; Alexandra Sârbu – de la Oracle. Ați putea spune că au fost 2 corporatiști, 2 traducători și 2 din lumea editorială, ce a fost atât de diferit?

Viziunile lor erau cu totul diferite. Ce aveau în comun: fiecăruia îi place domeniul in care lucrează. Și asta a fost concluzia serii pentru mine: degeaba te gândești cum o fi reușit unul sau altul să ajungă în postul X, dacă ție nici nu-ți place domeniul respectiv. Fiecare are drumul lui în viață pe care trebuie să și-l găsească. Sau, dacă nu există, să și-l construiască.

***

Am avut o echipă extraordinară, care m-a ajutat foarte mult, mai ales când eram prinsă cu protestul, cu parțiale sau cu alte evenimente. Andreea, Laura, Volina, Edi, sper că v-a fost de folos și ați învățat câte ceva. Oli și Oana, mulțumesc pentru susținere continuă!

Share Button

1 Comment

personal blog & photo gallery | Occident pentru Ro: de bine sau nu? · November 26, 2013 at 10:28 pm

[…] Conferință Motivațională pentru studenții FLLS […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.