În perioada 19-24 iulie s-a desfaşurat a 12a ediţie a Concursului National de proiecte de mediu. Am participat cu poiectul Echipei Verzi, fusei cu Irina şi cu profu’ de geogra.

Luarăm menţiune – ne-a lipsit conţinutul ştiinţific. Tot îi bun pentru first time. Nu?! Am primit un tricou, un memory stick, niste flyere şi stickere, o revistă, un breloc… şi dacă eram pe podium primeam şi nişte bani.

Tabăra e undeva prin pădure… dacă aveţi ghinionul (pe care l-am avut noi) să nu ştiţi şi să vă opriţi la tabăra de jos – vă luaţi ţeapă şi dormiţi în nişte camere vechi, în nişte vile lipsite de duşuri (noi am avut noroc, avurăm duş :D). Şi, de asemenea, mai aveţi norocul de a bate drumul de 1km şi ceva de 3 ori pe zi, prin pădure (bine că e răcoare). Tabăra de sus… arată bine, e nou renovată… şi mâncare bună, meniu de tabără [ciorbe, pilaf si piure cu carne…] Cel mai apropiat magazin era o bodegă vai de capu’ ei unde avea dulciuri, îngheţată şi băutură. Cel mai apropiat magazin alimentar era la 2,5 km, prea departe pentru leneşele din noi.

Revenind la concurs, a fost cam `ţigăneală` cum spune unul dintre profesorii noştri. în prima zi, când s-au tras la sorţi avizierele (unde trebuia noi sa ne prezentam proiectele), numărul 1 i s-a dat cuiva care era ‘veteran’, restul se uitau la numere, dacă le convenea îl luau, dacă nu, mai căutau. Dacă nu ştiai şmecheria, aveai numărul 26.

Prima dată au intrat cei de la gimnaziu (fetele din târgu Bujor au luat tot menţiune, felicitări!), joi am intrat şi noi. La liceu au câştigat băieţii de la Sibiu cu un proiect despre cum influenţeaza magnetismul creşterea plantelor, sau ceva de genul.

Vineri, în ultima zi, am mers într-o excursie tematică, la Iaşi, unde am văzut Grădina Botanică, ‘Teiul lui Eminescu’, Sala paşilor pierduţi din Universitate şi Moldova Mall [de unde mi-am cumpăraaaat – o carte :D). În excursia asta i-am cunoscut şi noi mai bine pe ceilalţi, din Calafat, Buzău, Bistriţa, Timişoara, Braşov şi nu mai ştiu. Trebuia să mai vedem o mănăstire şi Casa Memoriala Vasile Alecsandri, insă trebuia să ajungem la Festivitatea de premiere. Aaa şi acolo ne-au cântat copiii care au Câştigat anul acesta la Mamaia Copiilor – Stars of music.

Share Button

9 Comments

aiurea · July 25, 2010 at 9:39 am

Cereti publicarea rezultatelor finale pentru fiecare proiect, pe fiecare criteriu…daca aveti o adresa de mail de la organizatori.

Gabriela · July 25, 2010 at 11:20 am

@aiurea – noi le ceruram dupa festivitatea de premiere si nu ne-au spus nici macar nota finala, s-au dat la fund. Am vazut punctajul final cand am semnat niste tabele – 74,5. Voi incerca totusi sa dau un mail, merci 😀

aiurea · July 25, 2010 at 11:40 am

La orice tip de competitie se afiseaza rezultatele pentru fiecare lucrare, proiect, pe toate criteriile urmarite. Nepublicarea lor, lasa loc de ”interpretari”….ceea ce clar au facut…au dat premiile cum au vrut , nu dupa criteriile Concursului. Eu nu am o adresa de mail de la ei…..ca as cere eu acest lucru( sunt Brasovul). De dimineata ma tot chinui sa gasesc o cale de legatura cu ei…dar NIMIC! Nu trebuie lasate asa lucrurile…..trebuie sa facem front comun. Este un drept al nostru!
O zi buna!

Gabriela · July 25, 2010 at 11:43 am

Dap , stiu. Oricum ei sunt destul de old-style, nu stiu daca au o adresa de mail oficiala… Şi oricum, loc de interpretari s-au lasat inca din prima zi, pentru mine cel putin… 🙂

dally · July 28, 2010 at 1:38 pm

hey buna sunt din baia mare si eu am participat anul trecut la acest concurs si mentiune am luat si eu si nici atunci nu au afisat rezultatele…trebuia sa ne furisam pe langa juriu ca sa vedem rezultatele sau sa-i rugam pe cei mai mici sa ne ajute sa ne faca semne daca este bine sau nu cum ne puncteaza….deci daca aflati cv lasati mesaj pe mailu meu sau chiar aici si am sa mai intru eu …ms si felikitari inca odata

Gabriela · July 28, 2010 at 1:46 pm

Din păcate nu am dat peste nicio adresa de mail, voi mai intreba si cere. Daca primesc ceva, postez aici imediat 🙂

Alina · September 10, 2010 at 10:54 pm

hey alina12sv baga id-ul meu;;) am aprticipat si eu anu asta:D ms:x

u.v. · October 21, 2010 at 12:54 pm

eu is nasaudu[bistrita] . vioo:)))

si i oam fost si anu asta:))) cu toate comentarile . o fost super tare in tabara si mai vreau:))). trebuia sa scrii mai mult
sa am ce citi cand mie dor detabaraaaaaa

    Gabriela · October 21, 2010 at 1:35 pm

    cam tarziu ai dat de postul meu! 😛 te duci la vara iar, daca ti-e atat de dor 🙂
    uitasem să scriu despre un tip, foarte arogant, care era mereu cu palaria lui – Element!

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.