Am fost pentru câteva zile la Constanța, pentru soare, briză marină, mâncare bună și mare. Nu am încă răbdarea pentru un sejur complet, tradițional, însă câteva zile de leneveală au intrat bine.

Mă bucur că am cumpărat o vestă-colac pentru snorkeling, am putut pluti liniștită. Apa a fost destul de curată, cu alge ici-colo. Plajele – cât de curate pot fi după ce sunt folosite, în ciuda coșurilor de gunoi. Am stat la șezlong cu umbrelă, și am plătit între 25 lei – 40 lei pe zi. Am găsit cazare la o doamnă foarte amabilă, care are o casă veche aproape de centrul vechi. La intrarea în casă avea și o mini-bibliotecă cu cărți de toate genurile. Acolo am găsit Un bărbat pe nume Ove, pe care am devorat-o în 3 zile.

Stând pe șezlong, în pauzele de bocit între pagini, mi-am imaginat cum ar scrie copiii de astăzi o compunere despre vacanța de vară, petrecută la mare.


În vacanță, am fost cu părinții mei la mare. Pregătirile au început cu luni înainte, când părinții se uitau la camere și hoteluri și discutau pe care să le alegem. Apoi, am mers la cumpărături special pentru această vacanță. Mami a zis că nu-mi mai vine slipul cu rechini și mi-a luat unul cu dungi albastre. Îmi plăcea mai mult cel cu rechini. Mi-a mai luat un colac și găletușă să fac castele de nisip.

Ne-am trezit dis de dimineață și am plecat cu mașina burdușită spre mare. Abia am putut să dorm de bucurie. Îmi place mult la mare, să mă bălăcesc și să mă joc în nisip. După un drum lung, în sfârșit am ajuns la mare, vedeam pescăruși mari pe cer și valuri înalte albastre. Tati a oprit mașina la o parcare și am mers direct pe plajă. M-am descălțat de sandale și am alergat în nisip spre mare. În sfârșit, apa! Dar a strigat mami după mine să nu mai alerg dar eu nu înțelegeam de ce nu alergau și ei spre mare, mereu spuneau acasă că abia așteaptă vacanța.

Părinții mei s-au oprit la șezlonguri și au întins prosoapele, au luat cafea. Voiam să-i ajut, să scot jucăriile mai repede și să facem castele de nisip. Atunci mi-a zis tati să am răbdare. Nu înțeleg, nu de asta am plecat dis de dimineață de acasă, să ne jucăm în nisip toată ziua?! Când au terminat de desfăcut bagajul de mare, îi chemam spre apă, era așa de aproape acolo. Dar mami a zis întâi să mă dea cu cremă să nu mă ardă soarele și mai stăm puțin și apoi mergem în apă. Tati a umflat colacul și apoi în sfârșit mergem în apă. Apa era puțin rece, dar soarele era cald și la mal era bine. Apoi am înotat mult, am văzut peștișori și alge, am băut apă sărată. Mi-a plăcut mult în apă.

Apoi, ne-am întors la șezlong unde am mâncat un măr și m-am jucat în nisip. Mami și tati s-au întâlnit cu alți adulți și vorbeau. Eu voiam în apă, dar nu am voie să întrerup adulții când vorbesc. Așa că am construit multe castele înalte cu turnuri de scoici care erau atacate de extratereștri.

Mi-a plăcut la mare cu familia mea. Doar nu înțeleg deloc adulții. Se pregătesc atât pentru vacanță și vin la mare să stea sub umbrelă, pe telefon și nici nu fac castele de nisip!


Orice asemănare cu evenimente reale este pur întâmplătoare.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.