Am învățat cu toții prin clasele gimnaziale despre Marile descoperirile geografice (1492). Toți profesorii au prezentat acest eveniment din perspectiva europeană, adică pozitivă – cât de mult au avut de câștigat economic și politic popoarele în contextul mondial. Nu știu câți dintre ei spun și cât de mult au avut de suferit popoarele indigene.

*

Am făcut această scurtă introducere pentru a vă invita vineri seară la o noapte culturală la facultatea mea, în sediul din Pitar Moș. “Columbus Night” are ca scop să ne amintim sau să aflăm ce s-a întâmplat cu amerindienii după Marile descoperiri geografice.

Vor fi prelegeri pe temele El Dorado, Situația actuală a nativilor americani, Cultura amerindienilor și Pocahontas. Cea din urmă o voi ține eu și e interesant de văzut câte diferențe sunt între realitate și ce ne arată Disney.

Vor veni și prietenii de la Capoeira Alemar și vor face o demonstrație și un workshop prin care învățăm mișcările de bază. Capoeira este o artă marțială fluidă ce îmbină muzica, autoapărarea și cultura braziliană.

De asemenea vor mai fi proiecții video ale unor filme artistice și documentare pe această temă, un treasure hunting unde te vei bate cot la cot cu șeriful și vei vâna bizoni, snack bar inspirat de produsele cultivate în acea zonă și desene pe față ca indienii.

*

Aceasta este noaptea culturală cu care ASLS deschide seria nopților albe din acest an și vă promit că va merită fiecare oră nedormită alături de noi.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.