Mama unei prietene lucrează într-o piață și mi-a spus de câteva ori că acolo mereu se adună multe cutii de carton pe care le aruncă laolaltă cu celelalte gunoaie. Oamenii respectivi nu au cum să le strângă pe toate și apoi să facă drumuri până la un centru de reciclare din Adjud (din câte știam eu ultima dată, în Tecuci nu este centru de reciclare pentru hârtii, ci doar pentru metale).

Acum vreo 2 ani, când am făcut parte din Echipa Verde, am avut campanie de reciclare în liceu. Profesorul coordonator a luat legătura cu o firmă din Galați să vină să ia deșeurile strânse de noi și de ceilalți colegi din liceu.

Acum este această campanie națională EcoRom – colecteazăselectiv.ro, a cărei scop este să determine cât mai mulţi oameni să se înscrie în Comandamentele Judetene 2.0 de Colectare Selectiva şi să promoveze acțiunea colecteazaselectiv.ro.

Ideea este următoarea: în mai multe orașe din țară (vedeți aici harta, este și Tecuci acolo!) în perioada 25 iunie – 28 iulie, vor fi aceste puncte de colectare (adică acele containere galbene, albastre, verzi) unde dacă duci minim 10 deseuri de ambalaje, primești un tichet răzuibil pe care va scrie fie “Castigator” (pix din carton reciclat, un evantai, o bratara reflectorizanta pentru biciclisti, o minge de plaja, un frisbee, magneţi de frigider) fie  “Continua sa colectezi selectiv“. Toate tichetele răzuibile au un cod unic de identificare. Acest cod trebuie inscris pe siteul www.colecteazaselectiv.ro sau trimis prin SMS la 1899. Premiu cel mare este un Ford Ka ce va putea fi câștigat prin tragerea la sorți a acestor coduri unice.

Lista oraselor care participa in actiune : Alexandria, Satu Mare, Sibiu, Slobozia, Baia Mare, Craiova, Ploiești, Focșani, Roman, Arad, Deva, Mediaș, Sfântu Gheorghe, Târgu Jiu, Tulcea, Târgu Mures, Zalău, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, precum si sectoarele 1, 2, 3, 6 din Bucuresti. Am citit Focșani și m-am întristat puțin că nu am citit și Tecuci… sau măcar Galați, dar apoi am văzut harta.

Nu scriu foarte des despre campanii pe acest blog, însă sunt unele chestii în care cred și care trebuiesc promovate. Campania această ne învață de bine și ne mai și răsplătește pentru un efort minim.

Share please! 🙂

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.