Context:

  1. Sunt o ignorantă care a descoperit cidrul pe gustate o dată cu campania de promovare a Strongbow.
  2. Nu am avut niciodată o pasiune pentru băuturile aromate, de genul berilor de fete
  3. Am încercat o singură dată un cidru simplu de la MI și nu mi-a plăcut, poate n-am nimerit ceva bun.

După reclame și campanii în online, am intrat în MI de la colț și am încercat cele 3 tipuri de cidru Strongbow: Elderflower, Golden Apple, Red Berries. Le-am tot schimbat între ele până când am rămas la cel clasic de mere. Oricum, nu aleg să cumpăr atât de des Strongbow pentru că e puțin prea bubbly pentru gustul meu, îți lasă o senzație așa, ca după 1l de cola. Are alcool 4.5%.

strongbow-gd

Ceva săptămâni mai târziu, Victor mi-a făcut cunoștință cu Old Mout Red Berries, care lăsa o senzație diferită de agitatul Strongbow și nu este la fel de zaharisit. In magazine mai găsim și cu Lime&Kiwi și PassionFruit&Apple. Ghiciți care-i preferatul meu? Cel cu fructul pasiunii și măr, bineînțeles. Pare un gust mai puțin sintetic. Iar nivelul de alcool este de 4%.

oldmout-gd

Săptămâna asta am aflat de la Olivian și de cel mai recent cidru aromat intrat pe piața românească: Somersby. La un google despre el am aflat că s-a făcut chiar și o petiție să fie importat și la noi :)) Cu sau fără petiție, mă bucur că l-am găsit la MI. Gustul Somersby e mai puțin sintetic și nu pare atât de tare, chiar dacă e cu alcool 4.5%. Avem: Apple, Pear, Blackberry. Preferatul meu este cel cu pere, aduce așa puțin a suc de fructe, însă nu excesiv, ca în cazul unei beri aromate. Pe cel cu mure n-am putut să-l beau, este muuult prea aromat pentru gustul meu, însă nici nu prea iubesc aroma fructelor de pădure.

somersby-gd

Primele două sunt importate de Heineken, cel din urmă de Carlsberg.

Sunt băuturi bune pentru vară, răcoroase. Îmi plac mult unele sortimente, iar altele deloc, deci ține mult de pretențiile fiecăruia.

Actualizare:

Am găsit la Kaufland Corrido Apple, produs de Zarea (tot ei produc Corrido Sangria, muy buena). Este o băutură ușoară, răcoritoare, nu grețos de dulce și aromat, ci o aromă simplă, fără zorzoane amplificate de bubbly – de unde și faptul că vine numai în varianta cu măr. A urcat în topul băuturilor mele favorite.

corrido-gd

Pentru perioada de frig îmi propun să le încerc pe cele simple, nearomate. Dacă aveți recomandări, shoot!

foto

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.