Vin vara bine-mi pare, am ocazie să beau cidru! Și știu că nu-s singura, că fetele refuză deseori amăreala berii în detrimentul băuturilor mai dulci sau a simplei ape. Iată partea a doua a degustării de cidru, poate le conving să încerce dincolo de Strongbow.

Mai jos, o poză recentă de la rafturile cu cidru din Kaufland. Încă un scroll și vezi cum mi se par cidrurile din titlu. Enjoy!

Septembrie 2016: Heineken România a lansat două noi branduri de cidru, Cidru Mândru si Livada Secretă, pe care le produce la fabrica de la Miercurea Ciuc.

Cidru Mândru – ai de ales între mere verzi și mere roșii, cel de-al doilea pare nițel mai dulce. Este răcoritor, nu pică greu, rămâi cu un gust vag de prea-sirop în gură. Alcool 4.5%.

Vecina de raft, Livada secretă, are un gust mai acru, apropiat de cel al cidrului original, de vine la sticlă de șampanie. Not my cup of cider. Alcool 4.5%.

Rămânem la aceeași corporație, deși lipsește de la raft: Blind Pig! Aș pune inimioare în jurul numelui, este cidrul meu preferat la ora actuală. Este mai dur la gust, puțin mai afumat (da, măr afumat, o combinație bizară) și lasă un gust bun în gură. Se găsește în 3 versiuni: Honey & Smoked (mmm Jack Daniels Honey), Pear & Spiced (favoritele mele) și Blueberry and Oaked (oleacă mai dulceag). Alcool 5.5%.

Kingswood – originar din Cehia, importat de Ursus. Are urme de lămâie plus o urmă de gust de cereale, ceea ce face băutura să fie fresh și răcoritoare, fără gusturi dubioase apoi. Alcool 4.5%.

Cât despre Cidru Dacic – să nu încerci versiunea cu afine, are gust și miros de sirop de tuse, not nice. Mai găsești și: cu afine & frăguțe, care aduce a robby bubble șampania de copii; cu cireșe, dulce și bun de amestecat cu un icetea; cel de mere e tolerabil, deși pare lăsat puțin prea mult la fermentat. Vine de la Zarea, e primul cidru românesc și are alcool 4.5%.

Pe lângă gusturi, nu înțeleg pasiunea pentru a include cidru în numele băuturii, iar însoțitorii dacic sau mândru mă fac să-mi dau ochii peste cap și să sar peste ei.

Îmi place că cele mai multe sticle vin la dimensiuni mici, astfel încât nu are timp să se încălzească și să-și piardă din gust.

Tu ce cidru ai mai gustat?

Aruncă un ochi și pe prima parte a degustării:

Cidru Aromat: Strongbow, Old Mout, Somersby

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.