De când mă joc cu mediul online, tot descopăr surse de învățare și aprofundare în marketing digital. Ba mai mult, după experiența de la master, sunt tot mai atrasă de astfel de surse de dezvoltare profesională, dincolo de cursurile online gen de pe iversity & co.

Întrebările legate de masterul de Social Media și Online Marketing tot curg și am văzut că mulți nu prea știu ce caută sau de ce au nevoie, indiferent de experiența pe care o au. Sau țin minte și acum cum colegi de la Online Marketing Academy de la Google întrebau periodic când își primesc diploma de participare și erau mai puțin preocupați de cerficarea de Adwords Fundamentals, de exemplu 🙂 Ei bine, ce am învățat de la angajatori și specialiști în marketing este că nu contează atât de mult ce diplome universitare ai, ci mai degrabă certificările tale tehnice în domeniu.

Așa că, în funcție de ce îți place ție să faci în zona de marketing online, îți aduc câteva propuneri. Lista este deschisă spre completare, nu ezita să intervii.

Google Certifications

Fie că e vorba de Analytics sau de Adwords, astea sunt basic need dacă lucrezi în marketing online. Analytics te ajută să înțelegi audiența de pe site-ul tău și apoi cum să optimizezi ceea ce faci acolo deja. Adwords te ajută să înțelegi și cum să profiți la maximum de publicitatea online. Google oferă și alte certificări, pentru developeri de exemplu, just google them.

Facebook Blueprint

Facebook Blueprint este certificarea proprie pentru reclamele online de pe platformă. Deși Facebook Ads sunt puțin mai user friendly de setat și am auzit puțini marketeri care să fi dat certificarea, te ajută să înțelegi cum funcționează, mai ales dacă ești la început.

Hootsuite Academy

Hootsuite oferă 3 traininguri și certificări, care te ajută să înțelegi și să folosești mai bine Social Media: cum funcționează fiecare rețea de socializare în parte (atenție, social media nu înseamnă doar Facebook!), în ce mod te ajută Hootsuite Dashboard să creezi campanii și să faci Community management la cel mai bun nivel.

Hubspot Inbound Certifications

Dacă ești mai mult cu literele decât cu cifrele, aceste certificări de inbound marketing, content marketing sau email marketing te vor ajuta destul de mult să înțelegi cu totul fiecare proces și cum poți optimiza ceea ce faci deja pentru a crește numărul conversiilor în campaniile tale.

Moz Academy

Cei de la Moz sunt cunoscuți pentru toolul de optimizare SEO, așa că certificările lor de SEO, link building sau inbound marketing sunt necesare dacă vrei ca site-ul tău să fie mai ușor de găsit și mai util pentru (potențialii) clienți.

Chartered Institute of Marketing

Dacă lucrezi deja de ceva vreme în marketing, cursul de la Institutul de Marketing te va ajuta să pui într-un cadru mai larg ceea ce știi deja și să ai o viziune strategică pe termen lung asupra campaniilor pe care le desfășori.

& don’t forget – never stop learning! 📚

sursă foto

Share Button
Categories: BLOG

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.