Cum să nu iubești Bucureștiul când îți oferă atâtea! Luna asta, pe lângă veșnicele concerte de mărțișor, avem și festivaluri de muzică și film. Nici nu știu unde să mă duc mai întâi.

1. Festival de Flamenco Clasic

Instituto Cervantes Bucureşti şi Ambasada Spaniei în România vă invită la o nouă ediţie, cea de-a treia (3-26 martie 2012), a Festivalului Flamenco Clasic si noile genuri, care aduce în Capitală un spectacol de dans flamenco, recitaluri de muzică clasică (de pian şi chitară), concerte de jazz-flamenco şi cante flamenco şi, în premieră, un concert de hardcop flamenco.
Informaţii detaliate despre artiştii şi companiile invitate puteţi găsi pe blogul dedicat festivalului: festivalflamencocervantesbucuresti.blogspot.com. Biletele s-au pus deja în vânzare la casele de bilete ale sălilor de spectacol.

10 martie 2012, ora 19:00
Sala Mare a Ateneului Român
Recital de chitară (influenţa flamenco în muzica spaniolă): Pablo Sainz Villegas
11 martie 2012, ora 19:00
Sala de Concerte de Radiodifuziunii Române
Recital de chitară (chitara clasică în Europa şi America): Pablo Sainz Villegas
15 şi 16 martie 2012, ora 19:30
Sala ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti
Concert David Palomar. Cante flamenco
24 martie 2012, ora 19:00
Sala mare a Ateneului Român
Recital de pian: Jorge Federico Osorio
25 şi 26 martie 2012, ora 19:00
Sala de Concerte de Radiodifuziunii Române
Între două lumi: Duo Jorge Pardo (saxofon) & Isaac Turienzo (pian)
2. ONE WORLD ROMANIA
Filmele documentar au ca tematică Drepturile Omului, cuprinzând secţiuni precum “Revoluţii Online”, “Politică”, “Probleme de Familie”, “Activişti şi Indignaţi”, “Paşapoarte” ş.a.
Acesta va avea loc în perioada 13-18 MARTIE, în cinematografele Scala, Corso, Eforie, Union şi la Noul Cinematograf al Regizorului Român. Mai multe detalii puteţi afla pe site sau Facebook oficial. De asemenea, TEASER pentru cei interesaţi.
Preţul biletelor este după cum urmează:
Bilet – 8 RON (Cinemateca Eforie, Cinema Union, Cinema Corso)
Proiecţiile speciale de la NCRR sunt cu intrare liberă.

Bilet + Catalog – 10 RON
Catalog – 5 RON

Abonament Festival (nominal) – 60 RON (Asigura ccesul la toate proiecţiile din cadrul festivalului şi la concertul din seara deschiderii, în Club Control. Cumpărătorii primesc cadou catalogul festivalului şi sacoşa aniversară a ediţiei a 5-a)
Abonament 5 intrări (nenominal) – 30 RON (Include catalog)
Abonamentele pot fi cumpărate pe TicketFan sau din cinematografe, în timpul festivalului.
3. Competiţia NexT 2012: scurtmetraje emoţionante, senzuale şi experimentaleFestivalul Internaţional de Film NexT aşteaptă publicul cinefil în perioada 28 martie – 1 aprilie la Cinema Scala şi Cinema Studio cu programe variate, de la filme pentru copii la scurtmetraje de Cannes, dar şi cu secţiuni în premieră ce vor fi anunţate în săptămânile viitoare.

Printre programele NexT, competiţia rămâne şi în acest an secţiunea cea mai puternică din festival, care aduce la Bucureşti scurtmetraje din toată lumea.

Realizată de criticul de film Andrei Gorzo şi de co-selecţionera sa Irina Trocan, competiţia NexT 2012 cuprinde 27 de titluri, din cele peste 1200 de filme luate în considerare de către selecţioneri.

(Festivalul Internaţional de Film NexT a fost înfiinţat în memoria regizorului Cristian Nemescu şi a sound-designer-ului Andrei Toncu.)

Pentru mai multe detalii: http://www.nextfilmfestival.ro/

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.