Vouă vă plac animalele? Le iubiți? Sau le țineți doar pentru poze de facebook? Le hrăniți și vă jucați cu ele sau vă amintiți doar când vine cineva în vizită? Sau dimpotrivă, nu le suportați, din cauze naturale (alergii) sau just because?

Pentru că am crescut la curte, am avut dintotdeauna câini și am crescut fără frică de animale. M-am înțeles mereu cu ei, ai mei sau ai altora. Nici măcar în București nu am avut probleme cu ei. Ei simt oamenii și sentimentele lor. Simt dragostea, mila, ura și frica.

Momentan avem 5 câini în curte și grădină. Cam mulți, de aceea ai mei s-au hotărât să dea unul dintre ei. Pe Bobiță (caniche) îl avem de vreo 10 ani, iar pe Iris (bichon) de vreo 3 ani. Ceilalți sunt copii ai lor din diferite generații. Toți sunt dependenți de oameni și nu te lasă să treci pe lângă ei fără să-i alinți măcar puțin.

Sunt convinsă că aceste animale simbolizează respectul și prietenia absolută. Poate suna ciudat, însă de-a lungul timpului am învățat câte ceva de la ei.

Am învățat să fiu suspicioasă asupra oricăror ‘zgomote’ care par inofensive. Aici nu mă refer doar la lucruri fizice, ci și la cele imateriale, care prevestesc anumite pericole între relațiile interumane.

Am învățat să apreciez oamenii care au grijă de mine. Nu știu dacă știți, câinii își aleg un singur stăpân, în funcție de cine îi hrănește, cine are grijă de ei. Pe principiul să nu muști mâna care te hrănește, am mereu grijă cum mă port față de cei care mă ajută.

Am învățat să-mi apăr teritoriul. Au fost perioade în care acceptam criticile total neconstructive ale unora doar pentru că aveam impresia că ceea ce fac este complet greșit. Nu era așa întotdeauna și am învățat că nici eu, nici ceea ce posed (intelectual, material, digital) nu este atât de slab calitativ și că trebuie să mă feresc de javrele care vor să intre pe teritoriul meu și să îl strice.

Este important să știm să apreciem tot ce ne înconjoară și să învățăm câte ceva bun de oriunde. Ați fi surprinși câtă energie pozitivă și bună dispoziție veți avea după 10 minute de joacă cu un cățel, chiar și maidanez.

Voi ce animale aveți acasă? 🙂

Share Button
Categories: BLOGfamilie

4 Comments

george · August 28, 2012 at 10:10 pm

Hehe.Max al meu beneficiaza de masaj zilnic ,deci e bine zau.Cum sa nu il iubesc:D

    gabriela · August 28, 2012 at 10:15 pm

    Foarte bine, să-ți trăiască! 🙂

cby · August 28, 2012 at 10:23 pm

Momentan niciunul dar sunt mort dupa pisici! 🙂
Iar pisicile, ca veni vorba nu “apreciaza” neaparat mina care le hraneste ci mai ales cea care le mingaie.

    gabriela · August 28, 2012 at 10:25 pm

    Nu am experiență cu pisici, dar bănuiesc că ai ceva de învățat și de la ele.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.