Pe lângă categoria ciudaților care cred că somnul este o pierdere de timp (căreia cad victimă tot mai mult în ultima vreme), mai fac parte din categoria celor cărora nu le plac zilele libere. Motivul este unul simplu: ies din rutina zilnică și nu pot face nimic pentru că depinde de inactivitatea celorlalți.

Încă încerc să-i înțeleg pe cei care abia așteaptă cele 2 zile libere de 1 mai, care tot ce fac este să ‘se odihnească’, adică să nu facă nimic util și productiv, pe principiul “și uite așa a trecut și Paștele ăsta”. Îmi plac oamenii pasionati, care pleacă pe munte în zilele alea, că-s iubitori de trekking. Însă, sunt convinsă că oamenii aceia fac ce fac și reușesc să facă o escapadă de acest gen și într-un oarecare weekend.

Și cred că aici este încercarea cea mai mare pentru fiecare dintre noi: să poți să îmbini munca cu hobby.ul în mod constant (asta dacă nu-ți câștigi deja traiul din pasiunea ta). Acest echilibru te poate ajuta să privești altfel fiecare sarcină obligatorie pe care o ai de îndeplinit și să poți să te bucuri de tot ce ai. Este vorba de percepția pe care o ai tu asupra evenimentelor care te înconjoară.

Gabriel Solomon a spus că dacă CEO ai celor mai mari companii din lume își găsesc timp să se antreneze și să participe la maratoane, noi muritorii de rând, sigur vom găsi timp să facem ceva productiv pentru noi.

Hai să facem ceva pentru noi 🙂

***

Să ne înțelegem, nu fac parte din categoria celor se declară ‘atei’ și condamnă fiecare acțiune, în zilele astea libere, de sărbători creștine.

Share Button

2 Comments

Madalin Blidaru · April 23, 2014 at 6:22 pm

Mie nu imi plac zilele libere pentru ca zile pierdute.

    gabriela · April 24, 2014 at 6:11 am

    😀

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.