În încercările mele de a duce o viața minimalistă, am scăpat de multe, multe lucruri în ultimele luni. Uneori sunt decisă, îmi zic gata, scapă de toate! Alteori caut un tricou pe care voiam să-l dau pentru că e lucrul care-mi vine cel mai bine. Însă dacă mai revin asupra deciziei de a renunța la anumite lucruri, măcar nu o mai iau razna când văd mormane de țoale în magazine (ba chiar a început să mi se facă greața de la mirosul puternic de țoale&madeinchina)

Hainele. Da, hainele ocupă cel mai mare spațiu din casă momentan. Am adunat multe în perioada studenției, când am descoperit magazinele cu 13/26/39 lei și reducerile din mall. Cu timpul am purtat unele mult prea mult, iar de altele am uitat. Mai sunt și cele care nu se mai potrivesc stilului pe care îl adopt în prezent.


Este foarte important să conștientizăm că lucrurile astea ne sunt de prisos și că este în regulă să vrei să le dai. Ai dat bani pe rochia aia, poate ai purtat-o de suficiente ori ca să-ți scoți banii pe ea, dar dacă nu o mai porți, mai mult te încurcă să o dai de colo-colo în șifonier. De sentimentul de vinovăție nu mai zic. Prima dată dă-ți seama că e ok să vrei să scapi de lucrurille acelea, da? Apoi îți va fi mai ușor să le aduni pe toate într-o cutie și să scapi de ele.


Anyway, m-am hotărât să le scot din șifonier, mai departe am de ales ce să fac cu ele:

  • tricourile de oraș devin tricouri de casă sau pijamale
  • tricourile de casă sau pijamalele devin cârpe de curățat (perfecte datorită materialului moale)
  • orice place cuiva, dăruiesc fără problem (doar să nu aibă defecte)
  • hainele mai de ieșit din lume le donez (am trimis saci destui acasă)
  • le vând – am făcut aici un album foto public* cu ce am de dat

Dacă aveți alte idei utile de transformat hainele – că de aruncat la gunoi totuși nu mă ține sufletul – poftiți de lăsați comentarii!

*în acel album vei găsi și alte lucruri din casă pe care le dau, poate-ți fac cu ochiul

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.