Din pacate scoala si celelalte activitati in care m-am implicat nu imi lasa mult timp lecturii.
Ce am mai citit in ultimele luni:
¤ ”Scrisoare de dragoste” de Mihail Drumes. Imi place cum scrie acest autor, mi se pare ca romanele sale sunt pentru adolescentii de varsta mea, pentru ca transmit sentimente pure, curate si inocente. Aceasta carte mi-a placut foarte mult pentru ca e scrisa atat din perspectiva lui, a ei, si a naratorului, in asa fel incat sa nu poti fi de partea vreunuia dintre indragostiti. O parte din citatele care m-au marcat:
~ ” Nu ma intereseaza un barbat decat in masura in care cred ca-l stapanesc ca femeie, in care cred ca sunt pentru el, intr-un moment din viata, unica, de neinlocuit. Daca nu faci un compromis serios in viata la inceput, esti nevoita sa faci zeci de compromisuri mai tarziu.”
~ ” Viata poate fi curmata cand vrei daca nu tii la ea.”
~ “Lipsa fardului sporeste farmecul evelor noastre.”

¤ “Fiesta” si “Castigatorul nu ia nimic” – Ernest Hemingway. Prima carte mi-a placut datorita simetriei evenimentelor, adica mi-a placut ca incipitul si excipitul constituiau aceeasi imagine cu cele doua personaje (El si Ea bineinteles) in taxi, imbratisati. Din cel de-al doilea roman am citit doar fragmente, el fiind format din mai multe povestioare cu sfarsit dramatic (cineva fie murea, fie era bolnav grav). Din el am inteles inca o data ca viata nu are o mare valoare si ca e mai bine sa traiesti clipa.
Fragmente din “Fiesta” :
~ ” Sa nu te gandesti la ce te face sa suferi.”
~ ” Ziua e grozav de usor sa fii tare, orice s-ar intampla, dar noaptea e cu totul altfel”

¤ “Studii despre iubire” de Jose Ortega y Gasset. Am luat volumul de la biblioteca deoarece m-a intrigat titlul, am zis ca mai intai sa invat teoria despre iubire, apoi sa iau si partea practica. Nu am reusit sa o duc pana la capat deoarece autorul priveste prea rational aceasta parte sentimentala a vietii. Iubirea este teoretizata, comparata, studiata si privita din toate punctele de vedere.
~ ” In ura mergi catre obiect, dar mergi impotriva lui, semnificatia ei este negativa. In iubire mergi tot catre obiect, dar mergi in beneficiul lui.”
~ ” Greseala de cel mai mare calibru pe care o poti comite cand e vorba sa definesti figra lui Don Juan este sa te limitezi la barbatii care-si petrec viata ademenindu-le pe femei. Ei sunt ademeniti de acestea…”

¤ “Week-end cu mama” de Vera Ion. De film cred ca a auzit multa lume, pe toti i-a uimit cum a jucat Adela Popescu si finalul pe care l-a avut. Cartea surprinde viata protagonistei, cu toate momentele mai mult sau mai putin importante. Consider ca e o lectie de viata si ar putea schimba mult mentalitatea multora de varsta mea, cel putin.
~ ” Whenever the fear appears, just look into her eyes.”

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.