Circumstanțele au făcut să trebuiască să mă mut într-un apartament. Care-i gol și care trebuie umplut. Și e al naibii de greu.

Nu știu de unde să încep. Am o idee cam cum vreau să arate totul, însă nu mi-e prea clar produsul finit. Apoi mai aud tot felul de alte păreri care-mi influențează părerile mele. Încerc să încep și brusc apar tot felul de detalii, facturi și garanții.

Woaaaa, stai așa! Sunt prea multe lucruri care vin deodată și nu sunt in stare să mă concentrez, să-mi fac ordine în gânduri și să mă apuc de lucru cum trebuie.

Ce se întâmplă? Cred că apar niște semne ale maturității, ale responsabilității.

***

În ultimul an am stat la cămin și am avut marele noroc să am o colegă de cameră foarte responsabilă. Știa toate hârtiile de care aveai nevoie de la contractul pentru internet, la viza de flotant, la programul de la metrou.  Și tot așa.

M-a învățat tare prost. Oricând aveam nevoie de ceva, o sunam pe ea să o întreb. Când uitam câte ceva în cameră, o sunam s-o rog să-mi aducă și mie umbrela sau stiloul când vine la facultate. Și tot așa.

La cămin e cam dificil să gătești, îți trebuie o răbdare de fier pentru a fierbe și două ouă amărâte. În plus mai este fumul, mirosul. Eu, sensibilă nevoie mare la toate astea. Ea, pasionată de gătit, profita de lipsa mea de acasă. Apoi stătea cu geamul deschis până când ieșea tot mirosul din cameră. Și tot așa.

http://www.sycamorestreetpress.com/

Acum trebuie să las figurile la o parte. Parcă mi-e și mai ușor când am bucătăria separată de dormitor. Și să iau fiecare problemă pe rând și, pas cu pas, rezolv totul.

Cel puțin așa ar face un om mare, nu?

Deci: pat, șifonier, rafturi, frigider, aragaz, hotă!, rafturi, birou, dulapuri, aspirator, masă de călcat, covoare, mese, scaune, draperii. Nu, nu, nu, e o întreagă harababură.

Mai întâi trebuie rezolvat cu electrocasnicele. Care-s tot mai diferite și cu diferite caracteristici, care mai de care mai binevenite într-o locuință modernă. Și, bineînțeles, sunt scumpe. M-am speriat cât costă un frigider cu de toate, nou. Anul trecut cumpărasem cu doar 120 lei unul la mâna a doua. Aș fi putut să profit de ofertele de Black Friday, dacă ar fi fost să mă aflu în situația asta peste 2 luni.

Ok, am rezolvat cu asta, acum mobila. Bine că există Ikea pentru asta. Acolo este raiul mobilierului și decorațiunilor. Partea proastă e că nu ești foarte original și că mai sunt alte mii de oameni cu lucruri asemănătoare.

***

Ce am mai învățat de la colega mea de cameră este să fac liste. Și cam asta e rezolvarea acum, să-mi fac ordine în gânduri și să termin treaba cu bine.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.