Am avut surpriza să aud la cursurile de la Masteratul de Social Media și Marketing Online întrebări foarte indignate că nu suntem învățați cum să folosim canalele de social media. Vorbim de millenials în mare parte, să ne înțelegem care nu știau cum funcționează tumblr.

the-art-of-social-mediaDragi actuali și viitori studenți atrași de fata morgana ce zice că o să fiți plătiți să stați pe facebook, treceți o dată prin cartea asta – The Art of Social Media, scrisă de Guy Kawasaki (evangelist Canva, ex-evangelist Apple, autor & many more) și de Peg Fitzpatrick (social media strategist & direct of digital media). Ai impresia că autorul Tată bogat, tată sărac nu are ce să te învețe legat de social media? Ai fi surprins cât de bine cunosc toolurile astea chiar influencerii 🙂

În cele aproape 200 de pagini ni se explică pas cu pas cum funcționează rețelele sociale și cum să-ți faci un profil care să contribuie la personal brandingul tău. De exemplu, este specificat de câteva ori că poza de cover (valabil pentru Facebook, Twitter, LinkedIn) este ca o carte de vizită. Deci, n-ar fi rău să schimbi poza aceea pixelată făcută la apus.

Practic, The Art of Social Media este un cumul de tips&tricks pentru utilizatori (de aici și Power Tips for Power Users), prin care se încearcă să ni se explice fiecare rețea socială mai mare (Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google+, fără Snapchat că e prea vechi scrisă cartea), caracteristicile fiecăreia, cum să-ți construiești și cum să shareuiești conținut specific rețelei. Este o carte cu informații de bază, nu este ceva foarte complicat și unii s-ar putea să se plictisească citind-o. Pentru un start ok la Masterul de Social Media, pentru a înțelege cum să abordezi fiecare canal în funcție de produsul tău, treci o dată rapid prin cartea asta.

Recomand versiunea în engleză, eu am luat-o de la Books-express.ro, ofc, în română sună mai dubioșel.

***

Dau cadou cartea mea cui îmi spune până vineri ce-i place la social media cel mai mult.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.