De când am început treaba asta cu stilul de viață cumpătat, urmăresc și mult conținut din America, unde oamenii se folosesc de cupoane să plătească mai puțin când merg la cumpărături. Bună metodă de a strânge niște bani, doar că la noi nu prea se aplică pentru că nu sunt astfel de oferte.

În schimb, mă bucur că supermarketurile au început să se folosească de veșnica metodă de loializare din retail: cardul de fidelitate pentru clienți. Carrefour sau Penny îl aveau deja de ceva vreme, dar nu erau atât de populare. Știți, mi se pare că avem o problemă ca nație să spunem că suntem chibzuiți, noi trebuie să ne permitem de toate (vezi mesele de Crăciun), dar asta e o discuție pentru un alt articol.

În ultima perioadă, cardurile de fidelitate au devenit un topic agreat datorită unor magazine mai cool precum Mega Image și Kaufland, ceea ce nu face decât să mă bucure în rolul de consumator. Înainte să sari la listă (deși probabil ai făcut asta deja), nu uita că sunt aplicații dedicate pentru salvarea cardurilor pe mobil (eu folosesc Virtual Cards), pentru a evita ca portofelul să arate mai generos decât este de fapt 🙂

Carrefour – Card Plus

Chiar dacă Carrefour pare că se adresează mai degrabă seniorilor prin prezentare (marțea seniorilor apare acum pe site), sper să mă bucur și eu de ofertă până ajung la acea perioadă. Cardul de fidelitate este disponibil în magazinele Carrefour Market și Express.

Printre beneficii se numără: reduceri la produse alese și la categorii selectate periodic, și 10% reducere la aniversarea ta + surprize la onomastică.

Cora

Cardul Cora poate fi ridicat direct de la casele de marcat. Cum funcționează cardul de fidelitate de la Cora: ai 5 puncte de bun venit, și apoi câte 3 puncte la fiecare 10 lei cheltuiți. În funcție de numărul lor, poți alege un cadou din “Vitrina Cadourilor de Fidelitate” sau direct de pe raft, prin transformarea HiperPunctelor intr-un bon de cumparaturi.

În plus, dacă plătești cu cardul ING și rezervi oferta în aplicația HomeBank, ai 10% / 50 lei reducere la cumpărături. Rreducerea se transformă în puncte în aplicație, pe care le transferi ca bani în cont.

Kaufland

Cardul de fidelitate de la Kaufland arată încă o dată deschiderea companiei la nou și tehnologie (sunt inițiatorii caselor de self check-out la noi) prin fidelizarea clienților prin intermediul unui cont virtual în detrimentul unui card fizic. Îți descarci aplicația pe mobil (linkuri: Google Play / App Store), te înregistrezi și vezi ofertele actuale. Pentru că această aplicație apar de uz internațional pentru companie, mă întreb dacă reducerile se pot aplica internațional și pentru clienți. Dacă nu ai mobil, aparent poți cere și cardul fizic de cumpărături de la biroul de informații al magazinului.

Ce primești prin cardul de loialitate de la Kaufland: promoții periodice la anumite categorii de produse (la momentul când scriu asta, este 30% reduceri la detergenți), și reduceri punctuale la produse selecționate, listate aici.

Lidl

Lidl nu au card de reducere. Lidl a lansat aplicația Lidl Plus. Au oferte periodice la diverse produse și poți să-ți rezervi niște „cupoane” online pentru câteva produse. Partea faină este că poți să selectezi magazinul la care mergi și să vezi ofertele dedicate.

În plus, poți obține niște discounturi și dacă plătești cu cardul ING. Nu uita să rezervi oferta în aplicația HomeBank înainte, iar reducerea se transformă în puncte direct în aplicație, pe care le transferi ca bani în cont.

  • 5% / 50 lei, doar miercurea
  • 3% / 10 lei în restul zilelor

Mega Image – Card Connect

Cardul de loialitate de la Mega Image este disponibil la casele de marcat și trebuie activat fie online, fie pe tabletele disponibile în magazine. Poți evita bucata de plastic și îți poți face cont direct pe site-ul lor: https://www.mega-image.ro/join-loyalty.

Ce primești: la prima sesiune de cumpărături (în 24h) ai 10% reducere, iar pentru cumpărăturile online primești un voucher de 20 de lei reducere pentru urmatoarea comanda online de minim 150 lei plasata pe Mega-Image.ro. Pentru restul dăților când mergi la cumpărături, ai reduceri la produse deja selecționate, care apar pe pagina asta sau sunt marcate la raft.

În plus, dacă faci comandă online și folosești cardul ING, ai reducere de 3% / 10 lei (nu uita să rezervi oferta în aplicația HomeBank înainte). Reducerea se transformă în puncte în aplicație, pe care le transferi ca bani direct în cont.

Penny

Cardul Penny este disponibil la casele de marcat din magazine și include acces la reduceri săptămânale (listate aici) și la concursuri de dedicate, plus reducere 10% de ziua ta.

Profi

Cardul de fidelitate Profi poate fi ridicat direct din magazin și se aplică tuturor cumpărăturilor, cu reduceri și la produse selecționate din magazine, plus anumite oferte punctuale:

  • “Bănuți de fidelitate“ cu care apoi poți plăti cumpărăturile, detalii complete pentru valoare lor sunt disponibile aici;
  • Luni: discount de 25% la o categorie întreagă de produse;
  • Marți: acumulezi banuți dubli pe cardul de fidelitate;
  • Miercuri: seniorii (60+), cu date complete în sistem, primesc pe loc 3 lei discount, la casa de marcat, pentru bonuri de minimum 35 lei.

Sper că nu am ratat nicio rețea de magazine care are carduri de fidelitate sau programe de reduceri pentru clienții fideli. Informațiile sunt preluate direct de pe siteurile lor (sau din aplicația ING) la momentul la care scriu acest articol, deci e posibil ca anumite oferte să nu mai fie valabile în timp. Spor la cumpărături (cumpătate)!

Photo by Fancycrave on Unsplash

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.