‘Familia Cactaceae grupează plante suculente şi în mare parte spinoase cunoscute împreună sub numele de cactuşi. Aceasta familie este aproape exclusivă din continentul American, cea ce înseamnă că sunt endemice din continentul American şi Arhipeleagului Antilelor.’ Restul pe wikipedia .

Mie imi palc la nebunie cactusii. Acum am cactus. Numai al meu. Pana acum mi i-a luat mama pe toti. A zis ca nu sunt in stare sa am grija de ei. Nu e de ajuns daca ii ud o data la doua saptamani? Doar sunt cactusi! O prietena mi-a spus ca tocmai de aceea imi place atat de mult planta asta, pentru ca nu necesita preas multa ingrijire. O fi si asta adevarat.

Revenind la cactusul asta:
mi l-a adus sormea de la munte. Cred ca de la Cluj, da’ nu garantez. O voi intreba. Pana acum l-am udat de 2 ori (intr-o saptamana). Am vazut ca nu are pamant, ci pietricele micute. Asa e mai usor de observat cand are nevoie de apa. Aaa, si deja m-a intepat. Adica nu am fost eu atenta. A fost nevoie de jumatate de ora de concentrare si o penseta ca sa scap de toti tepii de pe 2 degete.

De-acu’ trebuie sa fiu mai atenta. Si la degete si la ingrijitu’ plantutei 😀

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.