BUZZ!Camp este cunoscut drept fratele mai mic al BizCamp, creat la inițiativa Inspire Bussiness. Particip la aceste workshop-uri din partea ASLS România.

Astăzi, la seminariile Buzz!Camp, speakerii au vorbit despre Inteligență emoțională – cum și în ce măsură ne afectează emoțiile?

Trebuie să-ți faci simțită absența.

Bogdan Grigore a fost primul speaker de azi. Recunosc că m-a cucerit încă din primele secunde, când a vorbit cu accent moldovenesc. Apoi, mi-a plăcut și exercițiul său prin care a trebuit să facem cunoștință în diferite moduri cu persoanele de lângă noi. M-a impresionat numărul de povești pe care le știe și cum, din fiecare, îți scoate ideile esențiale. Povestea mea preferată este despre un vultur și despre cum este el nevoit să se adapteze la context, să fie flexibil. Cu ce am mai rămas de la el: că trebuie să transformăm nu în da, că dacă nu am avea emoții, nu am avea energie și că trebuie să ne focusăm pe lucrurile esențiale și nu pe evenimentele minore care ne-ar putea strica ziua.

Transformă-ți emoțiile într-un punct forte.

După Bogdan, a urmat Mihaela Feodorof. Sunt convinsă că ea, în calitate de consilier, era capabilă să ne învețe foarte multe, însă prezentarea a fost destul de superficială și a atins doar niște lucruri esențiale. Probabil s-a păstrat pentru workshopul care urma. De la ea am reținut că emoțiile pe care le arătăm trebuie să ne susțină afirmațiile, că respirația este cheia și că este mai important EQ decât IQ.

Tupeul fără creier = 0

Ultimul speaker de astăzi a fost Bogdan Cotiga, jurnalist de la Ziarul Ring. A fost de-a dreptul vulcanic și plin de enrgie. A fost mai mult decât realist în tot ce a spus, având grijă să ne scoată toți fluturii din cap. A susținut și o idee cu care sunt și eu de acord, ce-i drept: nu toți ajungem sus, unii suntem ca niște larve. Ce am reținut: este bine să nu ne lăsăm copleșiți de emoții atunci când cineva ne critică, ci să ne gândim dacă persoana respectivă nu are cumva dreptate. De asemenea, a dat un sfat celor care-și doreau o carieră în presă/televiziune: este important să cunoști toate detaliile, pentru a putea fi realist și obiectiv în proiectul în care lucrezi.

Nu pot spune că după aceste prezentări am plecat foarte entuziasmată. Mă așteptam să aflu mai multe detalii despre controlul emoțiilor și cum le putem folosi în beneficiul nostru. În mare, toți vorbitorii au atins niște idei generale. Nu am simțit că am plecat cu foarte multe informații noi de acolo.

Voi mai participa la o zi de conferințe, cea de mâine, cu tema Învață să gândești pozitiv – oamenii fericiți trăiesc mai mult! 

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.