Banca Transilvania a avut la începutul lui martie campania BaBeTe, unde timp de 9 zile puteai aplica la o promoție – BaBeTa: card cu poză, abonament BT24, alertă SMS și altele, printre care și brățară contactless! Am aplicat, am luat-o și am încercat să o folosesc în ultimele 3 luni. De ce doar încercat…

Să începem cu începutul: am luat-o ca test, să văd cât de mult îmi ușurează experiența la cumpărături. Până la sfârșitul anului nu plătesc comision, încă mă gândesc dacă să continui. Comisionul de administrare e 3lei/lună, iar brățara poate fi comandată chiar și în zilele noastre de aici.

Cum funcționează: brățară de cauciuc (prea lată pentru mâna mea) ascunde un suport de plastic ce ține în el un sim de card contactless Visa. Pentru plățile de până la 100 lei nu-ți trebuie PIN.

Ce-mi place la ea: 

  • pot pleca la cumpărături doar cu brățara și telefonul, fără portofel (am unul mare, îmi place să țin banii drepți) sau geantă
  • stau mai puțin la casa de marcat (da, alea 10 secunde contează)
  • e foarte la îndeMână în orice moment 😀

Ce nu-mi place:

  • Materialul care adună toate scamele și transpiră
  • Dimensiunea brățării pentru mâna mea
  • Încuietoarea slabă (dacă am o bluză cu mânecă lungă, se agață ușor în mânecă și se desface)

Este utilă sau nu? 

Mi-am făcut un țel din a-mi optimiza cât mai mult timpul pierdut. Dacă brățara asta mă ajută să stau mai puțin la casă la Mega, o voi folosi fără regret. Doar că trebuie să fiu mai atentă decât sunt cu accesoriile mele în mod normal, că o pot pierde ușor, aşa că nu o iau în fiecare zi cu mine şi nu-i simt lipsa foarte des.

Am testat-o și în afară, în Oslo și Belgrad. Am aflat cu surprindere că la ei nu găsești POS-uri contactless la orice magazin ca la noi.


Zilele trecute, Banca Transilvania a lansat și ceasurile prin care poți plăti contactless (detalii). Arată mai bine decât brățata mea de cauciuc, trebuie să recunosc, însă depășesc cu mult bugetul pe care l-aș aloca eu unui ceas. Also, Radu a scris despre niște verighete de plată contactless, tot de la Visa.

Share Button

2 Comments

Mircea Tiganila · December 8, 2018 at 10:12 am

In locul brățării eu am ales si e foarte util stickerul de telefon. Astfel ai doar telefonul la tine si e destul. Cât despre ceas tine cont ca are prețul de peste 1.000 lei.

    Gabriela · December 10, 2018 at 7:54 am

    Brățara din articol a fost primită gratuit, ceasurile nu cred că erau lansate la momentul respectiv. Acum, cu BT Pay sau alte aplicații de plătit direct cu telefonul, chiar nu mai văd rolul unei brățări dedicate.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.