Deja nu mai este o noutate că internetul cu ale sale rețele de socializare este o constantă în viața noastră. Pe vremea mea făceam poze cu aparatul la școală și când ajungeam acasă trebuia să le împart tuturor, și abia după și-o postau pe hi5. Acum, cu un buton de telefon o poză ajunge imediat pe facebook.

http://www.facebook.com/BooktopiaRO

http://www.facebook.com/BooktopiaRO

Lăsând la o parte pozele, vreau să vă anunț că la Târgul de carte Gaudeamus (23-27 nov) va fi lansată cea mai faină rețea de socializare – Booktopia – care va aduna pasionații de livresc. Știu sigur că este un proiect fain pentru că în spatele lui este și Alina Constantinescu.

Sunt oameni care pot schimba viața cărților, așa cum sunt cărți care pot schimba viața oamenilor. Booktopia este locul lor de întâlnire. Cu atmosferă de cafenea, nu de aulă. Cu prieteni, nu cu vedete. Cu discuții, nu cu verdicte (Alexandra Rusu (Editor si Managing Partner Booktopia).

Proiectul Booktopia este o formă de socializare, dar și de evaluare prin votul majorității – cărțile sunt recenzate, notate,  propagate în comunitate, incluse în liste, topuri, schimburi, ,,adopții” și discuții.

Cum scriam mai sus, site-ul Booktopia.ro va fi lansat în cadrul Gaudeamus. Acolo va fi  Tribuna cititorului (puteți să vă imaginați un fel de colț din Hyde Park) unde fiecare va veni și își va susține punctul de vedere auspra… ceva. Partea faină îi că primești o carte apoi și mai participi și la o tombolă pentru un e-reader Kobo Touch. Eu nu prea am noroc la de-astea, dar abia aștept să particip.

Pentru că unii nu ar ști despre ce să vorbească, vor veni bloggerii să dea exemple:

Vineri (ora 16.00), sâmbătă (ora 13.00) și duminică (ora 13.00), la Tribuna Cititorului vor vorbi o serie de bloggeri cunoscuți, împărtășind publicului experiențele lor personale de lectură în calitate de Booktopia Guest Speakers.
Intervențiile de la Tribună vor fi moderate de actrița Andreea Bîrsan, Booktopia MC.

Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 17.00, Bursa de Contacte din cadrul Romexpo găzdui dezbaterea de lansare a rețelei Booktopia, organizată în parteneriat BookMag. La discuția pe tema cititului de socializare vor participa: Cezar-Paul
Bădescu (scriitor și critic literar), Costi Rogozanu (jurnalist), Cristina Bazavan (jurnalist și blogger), Bogdan Theodor Olteanu (consultant de comunicare), Dragoș Butuzea (blogger), Virginia Costeschi (jurnalist) și Dragoș Dodu (redactor de carte și editor web). Dezbaterea va fi moderată de Alexandra Rusu, editor Managing Partner Booktopia.

Eu încă nu m-am decis în care zi să mă duc, probabil că voi ajunge în fiecare zi, sunt curioasă de ce se va întâmpla. Pentru că, pe lângă lansarea Booktopia , vor mai fi lansări de carte, sesiuni de autografe și altele. Vedeți aici.

Share Button

2 Comments

Alina Constantinescu · November 30, 2011 at 10:25 am

Multumesc ca ai venit si mi-au placut mult pozele de la tine. Cred ca daca mai apar ocazii te voi chema si pe tine si pe aparatul tau 😉

    Gabriela · November 30, 2011 at 10:42 am

    Oricand, cu cea mai mare placere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.