Stiu asta deoarece fac parte din Cercul de Lectura ~ Lecturiada.
Azi am avut intrunire. Tema a fost cartea “Cititorul din pestera” a lui Rui Zink. Am descoperit alaturi de ceilalti ca, desi o carte pare usoara si accesibila tuturor, are multe subtilitati care influenteaza mentalitati.
Despre ce e vorba in carte? Despre un baiat de 13 ani, hot marunt, cu parinti abia divortati, care, ajunge pe un vapor, apoi pe o insula pustie, pe acea insula intalnindu-l pe Anibalector (a.k.a. Animal Lector). Acesta din urma are rolul de a il initia in arta lecturii. Datorita lui tanarul se maturizeaza, evolueaza, fiind in cele din urma metamorfozat intr-un tanar capabil, educat.

Iata cateva pasaje care m-au marcat:
-“ca sa-ti creezi gustul, ca sa capeti incredere in gustul tau, trebuie mai intai sa ti-l educi”
-“lucrurile cele mai importante in viata sunt cele care nu servesc la nimic”
-“viata nu inseamna sa sezi pe canapea si sa dai din degete asteptand sa apara pe ecran ceva care sa te scoata din toropeala. bine, daca vrem ca viata sa fie asta, nu va fi mai mult de atat, dar nu mi se pare cel mai bun mod de a ne folosi de ea. o carte ne cere sa mergem la ea. un ecran cu imagini si tampenii, nu. este diferenta dintre a calatori si a sta pe loc. cartea ne obliga sa calatorim, televiziunea sa ramanem gura-casca.”

Spun cu mandrie ca imi place sa citesc, ca datorita cartilor am descoperit locuri si oameni noi, mentalitati si principii. Iar aceasta carte, care a fost proclamata ‘cartea anului’, “vorbeste” despre realitatea contemparana, trista in care traim.
Hai sa nu ramanem indobitociti, hai sa evoluam, sa invatam meseria de-a fi om..

Share Button
Categories: BLOG

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.