Anotimpul meu preferat este toamna. Poate pentru că m-am născut într-o lună a toamnei sau poate pentru că îmi place ploaia ori pentru că îmi plac fructele ei.

Astăzi am simțit TOAMNA mai mult decât până acum. A fost o sâmbătă de toamnă ca atunci când eram mică.

Astăzi m-am îmbrăcat bine, deși soarele încălzea, spre deosebire de zilele trecute. Afară era un aer de după ploaie, cu un miros specific toamnei – struguri zdrobiți, gutui, zacuscă. Am profitat de lumina bună să fac câteva fotografii în grădină.

***

Nu știu dacă v-am spus, sunt foarte mândră de ai mei părinți că întrețin o grădină atât de bine structurată și plină de bunătăți. De exemplu, mie îmi plac foarte mult tomatele din solarul mamei pentru că sunt frumoase, rotunde și roșii, și dulci totodată, spre deosebire de alte roșii care se laudă doar că sunt dulci și arată ca niște ghinde. Și îmi mai plac și merele din livada tatei, care arată atât de bine și când muști din el simți dulceața de măr. Nici fructele și nici legumele din grădină nu sunt 100% bio, au fost stropite de vreo câteva ori cu substanțe împotrive insectelor. Dar asta nu m-a oprit până acum să iau un fruct/o legumă de la sursă, să o șterg de 2 ori de pantaloni și apoi să mușc. Este un risc poate, nu știu, dar parcă așa sunt mai bune.

***

Întâmplarea a făcut ca astăzi să fac un drum la vreo 40km spre Galați și am simțit iarăși toamna. Trecând prin comune am văzut dovlecei de toate mărimile și culorile și pepeni pentru murat și câte și mai câte.

Sâmbăta de toamnă s-a încheiat perfect cu mirosul de frunze de nuci aprinse de oameni pentru care seara de sâmbătă înseamnă curățenie peste tot pentru că mâine e Duminică.

Share Button

2 Comments

albinuta veninoasa · September 28, 2012 at 11:01 pm

Asa mai zic si io ca se mentine sanatatea.

personal blog & photo gallery | Ouă de prepeliță – benefice sau nu? · August 12, 2013 at 10:50 pm

[…] mai mândrit cu ai mei părinți, v-am zis deja că au grădină mare și că-mi sunt furnizori personali de alimente sănătoase. Se pare că […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.