Când creșteam, ni se spunea la școală că putem judeca un om după cărțile pe care le are în casă. Totuși, să vedem și cum sunt oamenii, că pentru unii o bibliotecă mare e făcută doar pentru impresie. Probabil că de aceea acum sunt preocupată acum să știu ce cărți am în casă și să nu țin ceva de dragul de a avea. Iar acum povestesc despre asta 🙂

Când vine vorba despre ordine în casă, pentru orice categorie, îți ușurezi efortul dacă ai mai puține lucruri. Așa că scoate cărțile din toată casa, ia-le la mână să vezi dacă te mai interesează subiectul (că poate ai multe de la școală sau fost job). Apoi, alege ca spațiu de depozitare unul în apropierea spațiului în care te și bucuri de cărți.

Mai departe, pentru organizarea cărților de copii e util să:

  • fie așezate la nivelul înălțimii lor
  • să fie puse una peste alta, cum sunt vinilurile la Cărturești, pentru a-i atrage vizual mai repede decât ar face-o un cotor cu litere.

Mai departe, te invit să dai play clipului de mai jos, să vezi cum am și eu cărțile acasă, și cam care ar fi categoriile pentru organizarea bibliotecii acasă.

În plus, te invit să arunci un ochi peste colecția de imagini de pe Pinterest. Poți chiar să dai join boardului (panoului?) și să adaugi fotografii de la tine: https://ro.pinterest.com/gabrielavinia/raft-pentru-carti/

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.