…că s-ar putea să se îndeplinească.

CELE CE URMEAZĂ NU AU LEGĂTURĂ CU EROSUL DIN VIAŢA MEA

Da, ştiu, încă un clişeu menit să ne facă să ne dorim şi să visăm lucruri cât mai raţional (îmi dau seama că am alăturat nişte elemente diferite ca sens). Însă, dacă nu mi s-ar fi întâmplat, nu aş fi povestit despre asta.

Probabil că ştiţi deja că pe la mijlocul lui august sunt acele stele căzătoare numite perseide. Se spune că atunci când vezi o stea căzătoare, dacă îţi pui o dorinţă, se îndeplineşte.

Ei bine, într-una din serile din august, stăteam pe gazon, uşor ameţită (de oboseală) şi am văzut aceste stele. Şi mi-am pus o dorinţă. Care s-a îndeplinit! După doar câteva zile! Şi acum sunt uimită de acest lucru. Oare dacă nu mi-aş fi pus dorinţa, nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat?! Se pare că nu voi şti niciodată.

Cum spuneam, mi s-a îndeplinit dorinţa. Şi eram cum nu se putea mai fericită. La început. Apoi, mi-am dat seama că am fost furată de miraje. Că era o diferenţă între ce vedeam eu şi ce era cu adevărat. Diferenţa aceea între aparenţă şi esenţă. Băgaţi de seamă, nimic din ce pare nu e adevărat! Sau cel mult o mică parte din ce vezi tu este adevărat. Asta în cazul în care nu ai trecut prin multe şi nu te-ai fript de multe ori, pentru ca acum să vezi aburul care iese din ciorbă, să vezi dincolo de aparenţe.

Mirajul necunoscutului ne fură rapid, zodia mea [scorpion] este definită prin schimbări de acest gen. Renunţăm inconştient la lucruri sigure, pentru o iluzie. Cum se zice în popor, dăm porumbelul din mână pe cioara de pe gard.

Mi-am dat seama destul de repede că am greşit. Şi că ce-mi doream era doar o fată-morgana. Ce aveam deja era way-better şi că m-am iluzionat aiurea. Spirit adolescentin, ce să-mi cereţi?!

Am învăţat să preţuiesc ce am acum, să nu renunţ la ce am pentru o fantasmă. Am învăţat să am grijă ce-mi doresc, că s-ar putea să mi se întâmple, şi nu se sţie dacă-mi va plăcea.

Share Button

1 Comment

Gabriela · October 3, 2010 at 8:49 pm

Zauxst – am scris bld-uit şi cu altă culoare că acest post nu are legătură cu erosul, adică cu ‘dragostea’ din viaţa mea. Am scris o dată despre asta [http://diferitpoate.blog.com/2010/08/07/sincronizare-perfecta] şi mi-a ajuns.
pe de cealaltă parte, nici eu nu credeam în aspectele zodiacale, însă când am văzut câte ‘coincidenţe’ sunt, mi-am schimbat părerea 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.