Am început să folosesc contul de imdb pentru salvat lista de filme la care mă uit și mă ajută puțin pentru organizare. L-am creat când am lăsat review la episodul cu vârcolacul din seria Black Mirror și apoi am început să văd ce funcționalități mai are. Dar nu pun mai deloc acolo impresii. Așa că revin aici ca la un jurnal personal să-mi amintesc ce filme am mai văzut și dacă mi-au plăcut.
Uneori mă alint și merg la TIFF sau la Les Films des Cannes a Bucarest. Alteori merg până la cinema. De cele mai multe ori, stau pe canapeaua cumpărată special pentru lenevit și mă uit pe netflix/hbo. Pentru că nu mai am răbdarea de altă dată, așa că nu sunt doar filme în lista asta.
Filme
- Happiness for Beginners – un romcom de fundal cu ea care divorțează și pleacă în sălbăticie.
- The Age of Adaline – un film clasic pe care-l revăd periodic, cu Blake Lively. Personajul ei nu îmbătrânește niciodată și mereu trebuie să-și găsească loc într-o lume tot mai schimbată.
- Ramon – o comedie românească simpatică care aduce în același loc valorile din provincie cu trendurile de oraș. Pavel Bartoș a creat un personaj cu care empatizezi ușor, iar povestea are lecțiile sale până la final.
- Green Sea – o autoare își pierde memoria și ajunge să gătească pentru niște muncitori. Acțiunea se petrece într-o Grecie în afară sezonului turistic, dar descoperim multe și despre cultura locală.
- Four to dinner – un romcom italian care mi-a amintit puțin de cartea The Midnight Library, pentru că vedem diverse scenarii cu 2 cupluri care pot lua diferite forme, în funcție de micro-deciziile pe care ei le iau.
- Warboy – film românesc văzut în cadrul festivalului, cu o poveste extrem de bună despre viața românilor din Apuseni la 1944 și cum se raportau la nemți, americani, ruși, români. Păcat de implementare, care mi-a arătat 2 cai în diverse peisaje (foarte frumoase) pentru 3/4 din film. Mergi să-l vezi dacă-ți plac filmele mai lente.
- Club Zero – filmul ăsta a stârnit foarte multă furie în mine. A contribuit mult modul în care reacționau părinții moderni în momentele în care copiii lor nu mai mâncau din cauza unui curs de Hrănire Conștientă. Filmul abordează multe teme actuale despre educație, parenting, consum și sustenabilitate, dintr-o perspectivă exagerată (pentru moment).
- The Old Oak – povestea unui sat semi-părăsit din Irlanda unde ajung refugiați sirieni. Astfel, ei devin cauza pentru care localnicii nu o duc bine de ani de zile și apar tot felul de comentarii. Mi-a amintit mult de unele reacții ale românilor față de ucrainieni.
Seriale
- Beckham – o mini-serie de tip documentar pe Netflix, despre viața lui David Beckham. Bineînțeles că este un produs de marketing cu care poate va crește popularitatea fotbalului în US, unde el antrenează. Extra, mi se pare că ne-a amintit că David și Victoria sunt cel mai popular cuplu european din lume. Nimeni nu a ajuns la nivelul lor, în afară de familia regală din UK. Pentru români, e important să realizeze 1/ cât de fucked up erau paparazzi britanici în perioada respectivă 2/ ce înseamnă cu adevărat să fii fan fotbal 3/ poți să fii working class și să ai un rolls royce, atunci când trăiești într-o societate cu nobili și titluri.
- Flavours of Romania – am urmărit pe fundal primul sezon când a apărut, iar acum la al doilea nu am rezistat mai mult de un episod și jumătate. Or fi fost referințele despre unguri din primul episod, o fi stilul de filmare sau modul în care vorbește tipul – nu pot să pun degetul pe ceva, cert este că nu m-a prins.
- Fisk – este un serial ușor pe Netflix, cu o tipă mai dură care trebuie să se integreze într-un mediu amabil și prietenos. E simpatic poate pentru că m-am regăsit în el.
0 Comments