Soare, adieri cu fire de nisip în aer și energie bună. Sau doar o grădină ascunsă din București. Următoarele băuturi se potrivesc oricărui cadru. Dar preferabil în Barcelona 🙂

Sangria de Cava

Sangria o poți numi vin fiert de iarnă băut rece. Poate fi scuza că e teoretic jumătate suc de fructe. Este o băutură pe bază de vin, cu brandy, suc de fructe, citrice și gheață. Însă pentru o variantă mai fresh și mai puțin zahăr, recomand totuși Sangria cu Cavă, făcută cu apa minerală. Secretul aici este că toate ingredientele să fie reci încă de la început.

Chupitos

Shoturi pe românește. Nu poți vizita Barcelona fără să treci pe la Espit Chupitos, reteaua de baruri cu shoturi, care are câteva zeci bune de mixuri în meniu.

Vermut (Vermouth)

Băutură bunicilor noștri, readusă în prim plan de hipsteri & millenials, mie mi se pare că aduce la gust a “jinarsul” românesc, doar ușor mai fructat, plus sifon (!). Aparent este des comandat că aperitiv, mai deloc seară, așa cum am făcut eu în ultima excursie, unde paharul de vermut mi-a deschis apetitul pentru prea multe pinxos.

Fresh de fructe

Pentru că trebuie să profiți de fructele locale gustoase, recomand o oprire în piața La Boqueria pentru un fresh cu ananas, pepene, mango, portocale şi câte şi mai câte, care să-ți dea un boost de energie pentru plimbările fără sfârșit.

Carajillo

După o plimbare din asta fără sfârșit prin Parc Guell, am ajuns într-o tavernă micuță și mai degrabă modestă, cu toate certificatele de excelentă pe ușa de la intrare unde – ce surpriză! – era plin. Dar cu amabilitatea unui client fidel am găsit două locuri să ne răcorim cu un gazpacho. Așa am aflat de existența acestui carajillo – cafea cu brandy (sau baileys), după masa de prânz, să îți dea cheful de muncă pentru încă câteva ore.

Share Button

2 Comments

Diana · June 26, 2018 at 5:25 pm

Waaa, ce de descoperiri in Barcelona <3 Si eu care eram mandra ca am incercat doar Ginginha in Lisabona :)))

    Gabriela · July 3, 2018 at 11:11 am

    Cred ca Ginginha am incercat si eu in Lisabona, ar trebui sa scriu si despre asta

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.