Aș minți dacă aș spune că la mine acasă tronează ordinea, cred că o casă care arată țiplă e nelocuită și tocmai perna aia strâmbă de pe canapea dă de înțeles că cineva trăiește acolo. Cu toate acestea, încerc să nu mă las dusă de val și să păstrez o ordine în lucruri, pentru a nu ajunge să-mi dedic sâmbetele numai activităților casnice.

Așa că recurg la câteva trucuri să-mi amăgesc lenea și procrastinarea:

Regula celor 2 minute

Dacă ia mai puțin de 2 minute nu-i un capăt de țară. Pot să-mi spăl cana de ceai dimineața sau paharul de vin seara. Dacă las ceva în chiuveta, legea atracției se activează și mă trezesc cu o chiuvetă plină și un mare ughhhhh în voce (nu-mi place să spăl vase).  Și serios, ce mai înseamnă 2 minute în ziua de azi?

Fă-ți patul dimineața

Am conștientizat treaba asta recent, după ce am citit un articol pe medium. Obișnuiesc să așez pilota dimineața, apoi văd pijamalele aruncate și mă gândesc  să le pun la loc și tot așa aranjez lucrurile care nu se încadrează în peisaj. Un pat aranjat nu dă bine cu haine pe jos, nu?

Fă să pară că nu a trecut nimeni pe acolo

Într-o dup-amiază erau nepoții pe la mine și luau lucruri dintr-un loc și le lăsau altundeva – coșmar pentru cei cu început de OCD 😀 Atunci le-am propus un joc, să nu-i mai cert: să ia lucrurile, să se joace și apoi să le pună la loc ca și cum nu s-au atins de ele, iar eu să-mi dau seama ce au făcut. Jocul ăsta de copii te face să fii atent cum era așezat obiectul înainte să pui mâna pe el și apoi îl așezi corect la loc inconștient.

Care sunt trucurile tale să menții ordinea?

Acum am început să citesc ”Magia Ordinii” de Marie Kondo, revin cu o recenzie despre modalitățile japonezilor de a-și ține casa (și viața în ordine).

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.