Zona de Nord Vest a Sectorului 1 din București a devenit foarte populară pentru dezvoltatorii de imobiliare și pentru chiriași după ce s-a drumul magistralei 4 până la stația Străulești. Metroul plus accesul ușor către șoseaua de centură plus peisajul pitoresc cu puține blocuri au cucerit mulți bani, iar acest articol sper să aducă un plus de informare celor care caută să se mute în zona Bucureștii Noi.

Uite cele mai importante 3 lucruri pe care consider că trebuie să le știi:

Traficul – Podul Constanța

Cum povesteam în alt articol, zona asta e limitată dinspre Piața Victoriei/Gara de Nord de Podul Constanța, de la intersecția Calea Grivița cu Bucureștii Noi și Șoseaua Chitilei. Teoretic, pe sub pod sunt: un trotuar, o bandă și un sfert și o linie de tramvai, pe fiecare sens de mers. Trotuarul degradat și gropile din asfalt au dus la creare a 2 cozi de mașini pe sens, mai forțat atunci când trece și tramvaiul. Aici îți vei petrece mare parte din drumul spre muncă fie că alegi RATB (tramvai, troleu) sau mașină personală, dacă mergi spre Gara de Nord/Victoriei.

Dar zici că nu te interesează asta pentru că ai acces la metrou.

Metroul pe magistrala 4

Pe vremea când m-am mutat aici era o lume minunată, în care nu era aglomerat la metrou și trenurile veneau des. Dar s-a întâmplat prelungirea magistralei 4 de la Parc Bazilescu spre Străulești (încă 2 stații), fără o suplimentare de trenuri, ceea ce a dus la timpi mai lungi de așteptare (~12 minute, plus o ștafetă temporară la Jiului) și implicit aglomerație. Nu mai e nevoie să menționez că deși stațiile arată foarte bine, trenurile sunt aceleași vechituri scarțâinde.

Mirosul de gunoi

În Chiajna este o groapă de gunoi care se află în vizorul presei și activiștilor locali pentru mirosul de hidrogen sulfurat pe care îl răspândește în toată zona. În timpul zilei e insesizabil, dar spre seară, se simte și e cam greu cu aerisirea casei sau cu o plimbare romantică în Parcul Bazilescu.

Ți-am spus să știi, înainte să te legi la cap cu un credit de 30 de ani pentru un apartament în zonă, să nu te plângi (și de asta) după. În rest, la piață e o brutărie bună, avem de unde mânca, avem Mega Image non-stop, ne vedem prin cartier!

Share Button

2 Comments

Catalin Pirosca · May 20, 2021 at 9:39 pm

Interesant articolul, au apărut ceva schimbări în privința traficului din zona?
Mulțumesc și spor la scris 🙂

    Gabriela · May 20, 2021 at 10:00 pm

    Doar dacă foloseşti Bd. Poligrafiei să ajungi spre centru. Zona 1Mai-Pod Constanța este în continuare foarte aglomerată cu 2 bulevarde x 2 benzi care se blochează într-o bandă jumate’.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.