Unii oameni se raportează la Anul Nou pentru a face schimbări în viața lor, pentru a începe noi obiceiuri. Anul trecut mi-am spus că aș putea încerca să-mi măsor schimbările în ani personali, de la o aniversare la alta.
Mi-am făcut listă cu ce lucruri îmi doresc eu, am întrebat prieteni ce cred ei că ar trebui să schimb la mine, m-am apucat de treabă. Uneori nu mi-a ieșit, dar am luat-o de la capăt. Obiceiurile se fac din deciziile de moment pe care le luăm.
Iată lista cu învățămintele de la 27 de ani, în ordine aleatorie:
- 27 de ani mi se părea o vârstă la care ai totul clar. Pe naiba, majoritatea oamenilor nu știe ce fac.
- E ok să-ți schimbi părerea. Sunt destul de vehementă cu părerile mele, dar dacă apar lucruri argumente sau motive în cealaltă direcție, sunt dispusă să-mi schimb perspectiva.
- Beau mai puțin alcool, dar mai bun. Nu că aș fi fost o alcoolică notorie. Doar că prefer să mă bucur de calitatea băuturii, nu de cantitea sa.
- Merg cu Uber pentru că țin la timpul meu. Povesteam în vlogurile legate de finanțe că o metodă bună de a strânge bani este să mergi cu transportul în comun – și încă fac asta pentru drumurile zilnice. Dar când e nevoie, prefer să dau bani în loc pierd timpul.
- Mă bucur mai mult de oamenii din jurul meu. Prieteni de aici, de la Cluj-Napoca sau de la Viena, apreciez mult ocaziile pe care le-am avut să povestim.
- Nu mai pierd timpul cu întâlniri sau activități inutile, pe care altă dată le acceptam de complezență.
- E ok să spui nu la experiențe și să stai acasă. Deși susțin ideea de a investi mai degrabă în momente decât în lucruri, trebuie să avem grijă ca experiențele să nu devină doar alte lucruri de bifat.
- Chiar nu-mi place viața la bloc.
- Pot fi amabilă și drăguță. Îmi aduc partea de energie pozitivă în univers, poate vor fi mai puține claxoane.
- Animalele de companie reflectă caracterul străpânilor. Când văd un cățel isteric, îmi pare rău de el că are un stăpân așa nefericit.
- Să-mi fac partea mea să trec peste obstacole chiar ajută. Merg la cursuri de înot să trec peste teama de apă și chiar mă descurc bine.
- Nu mă entuziasmez pentru localuri noi – și scumpe. O investiție mare în design și reclamă nu înseamnă că fac mâncare bună.
- Mâncarea are gust când e servită în vase care nu sunt de plastic.
- Gătitul nu este atât de dificil pe cât pare. Ar trebui folosit la chimie să înțeleagă elevii mai ușor.
- Mă simt bine să le spun oamenilor când îmi place ceva la ei – un colier sau cum au livrat un training, dacă-mi place le zic direct. Toată lumea are nevoie de complimente.
- Dacă am un obicei bun (benefic pentru bine) nu sunt cu nimic mai specială decât alții. Dacă pot să mă trezesc devreme nu sunt cu nimic mai bună decât cei care preferă să nu o facă.
- Mă raportez foarte mult la valori și principii (corectitudine, loialitate, sinceritate), iar alții nu o fac. E o chestiune de caracter care nu poate fi schimbată, poate doar adaptată.
- Dacă ceva nu are un rezultat bun, nu căuta cauze externe. Asumă-ți responsabilitatea, caută soluții, vezi ce puteai face tu mai bine.
- Dacă nu stau pe telefon înainte să mă culc, chiar dorm mai bine.
- Yoga m-a ajutat să înțeleg ce înseamnă observă-ți reacțiile și acceptă-le. La început era vorba doar de mușchii care dureau, acum s-a extins pe reacții și comportant.
- Un termostat în casă chiar poate ușura viața.
- E al naibii de greu să echilibrezi așteptările societății tradiționale cu modul în care evoluează lucrurile în lumea modernă.
- Unii oameni sunt mulțumiți cu un anumit nivel (de cunoștințe, activități, financiar), și este decizia lor să fie.
- Este neașteptat de dificil să ții un cont de youtube.
- Uneori pasiunile din trecut supraviețuiesc doar prin lucrurile pe care le păstrăm legat de acel trecut. Păstrez dicționarele de rusă cu gândul că o să continui să învăț,
- România chiar are multe locuri frumoase de văzut. Anul ăsta ne-am plimbat prin țară mai mult ca niciodată și ne-a plăcut ce am văzut. În afară de drumuri, mna.
- Mereu este loc de evoluție, niciodată să nu ne oprim din învățat
În anul 27 al existenței mele vreau să mă conceentrez mult pe învățat. Poate mi-e dor de școală, poate că sufăr de un soi de FOMO. Doar știu că sunt foarte multe lucruri pe care aș vrea să le știu, gen cum funcționează o centrală electrică. Dacă ați învățat recent ceva ce vi s-a părut foarte tare de făcut, dați-mi de știre pentru inspirațiee 🤓
1 Comment
Douăzeci și 8 – 99XP · November 14, 2019 at 8:04 am
[…] că am furat ideea articolului de la Gabriela (cu care nu am interacționat niciodată, dar pe care o spionez de ceva vreme în clandestinitate). […]