Tot mă gândesc la întrebarea “cât trebuie să ne identificăm cu locul de muncă?” și nu înțeleg de ce sunt oameni care pot spune despre ei doar brandurile/companiile cu care au lucrat. Sigur că dacă în CVul tău e trecut Google, asta spune ceva despre ține că profesionist în domeniul în care activezi. Însă asta e tot ce trebuie să știe altcineva despre tine?

Sigur că am fost și eu vinovată de câteva ori de păcatul interacțiunii pe bază de “Unde lucrezi?” sau “Cu ce te ocupi?”. Aparent, ne este mai ușor să interacționăm cu o persoană atunci când avem un context despre mediu în care lucrează.

Așa că am luat asta că pe o provocare personală, pe care o împărtășesc cu voi ce întrebări pot pune unei persoane în afară de “Cu ce te ocupi?”, în funcție de context:

 1. Ce trebuie să știu despre ține?
 2. Ce-ți place cel mai mult la acest oraș?
 3. Ce te ține în acest oraș/la acest job?
 4. Ce te motivează la jobul tău?
 5. Ce îți place să faci în weekend/timp liber?
 6. Ai vreo fobie?
 7. Ce ai face dacă banii nu ar fi o problemă?
 8. Preferi boardgames sau jocuri pe consolă?
 9. Ce preferințe culinare ai?
 10. If you were to give a TED talk this year, what would the title be? (preluată de aici, unde mai sunt câteva zeci interesante)

Am început să-mi dezvolt mult mai mult relațiile pe lucrurile pe care le am în comun în afara sferei profesionale și îmi place mult direcția asta. Acum, nu sunt ipocrită, și eu mă simt bine să zic unde lucrez pentru că s-a nimerit să pot să-mi cultiv pasiunea pentru rețele sociale și marketing digital aici. Dacă ai norocul să lucrezi într-o companie cu valori similare cu ale tale, unde ești respectat și unde poți să te dezvolți, mă bucur sincer pentru tine. Doar să nu ni se urce la cap 🙂

Dacă ți se pare că exagerez cu lucrurile de mai sus și că sunt pe altă lume, sau că mai sunt și alte întrebări de folosit, lasă-le mai jos, mi-ar plăcea să discutăm.

Share Button

2 Comments

Alina Anghel · April 4, 2018 at 11:32 pm

Dar unde lucrezi? :)) Nu-mi place sa discut despre job, mai ales la o intalnire in afara lui 🙂

  Gabriela · April 5, 2018 at 2:13 pm

  Intr-un loc cu bufnite :)) ma bucur sa aud asta, sa-i mai invatam si pe altii ^_^

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.