Românii au o adevărată plăcere să afle despre viața amoroasă a altora. Încă de când ești la grădiniță, te întreabă neamurile: ai gagică? Grădinița nu e locul unde ar trebui să învăț despre lume, oameni, cum să nu fiu un sălbătic?

Atunci începe distracția și nu se va termina până când îți pui pirostriile și treci la următorul nivel: copiii.

Sunt încă la primul nivel, deci azi voi scrie despre populara întrebare: Când te măriți?, cu variațiuni precum: “când dansăm la nunta ta” sau “când te așezi la casa ta.”

Mi se pare amuzant că atunci când ești îndrăgostit până peste cap, vrei să te căsătorești rapid, și lumea presupune că e un copil pe drum.

În ultima perioadă, chiar de dinainte de pandemie, voiam să aflu cum să ai o relație bună cu partenerul tău. Cum sunt căsniciile durabile, în afară de “rămânem împreună pentru copii” sau “la noi în familie nu există divorț”.

Toată lumea te trimite la măritiș, dar nimeni nu-ți spune ce presupune asta.

Cu asta mi-am propus eu (și vă invit și pe voi) să gestionez veșnica întrebare: când te măriți? Vreau să aflu câtă muncă presupune o căsnicie fericită.

În afară de petrecere și taina căsătoriei, ce se întâmplă după? Cum rămâi în înțelegere cu partenerul tău? Cum gestionezi situații nefericite? Că povești cu Făt Frumos și suflete pereche care se înțeleg la toate, am tot auzit. Cutumele privind rolul femeii sunt învechite în relație cu pretențiile moderne.

Dar nimic nu e roz, mereu. Situațiile dificile întăresc o relație. Iar societatea (adică cei mai experimentați) ar trebui să ne învețe despre asta, înainte să ne pună căsătoria ca un scop în viața. Sau e doar o țeapă pe care au luat-o cu toții și o dau mai departe să râdă și ei?

Voi documenta informațiile pe care le găsesc pe subiect pe maidofhonor.ro. Like pe facebook, follow pe instagram să rămâi la curent.

Sursă foto Brooke Cagle

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.