Cred că putem fi cu toții de acord că România este o țară frumoasă, cu multe locuri de văzut de-a lungul și de-a latul ei. De câțiva ani tot descopăr orașe, merg în excursii, am ce să văd. Deși am mai scris de potențialul pe care-l are, acum vin cu propunerea a 2 idei de afaceri pentru turiști.

Prima idee: tururi ghidate pe la crame. În Dobrogea sau în Prahova, pe Drumul Vinului. Dar fără să conduci tu sau altcineva din grupul tău. Te urci într-un microbuz și ești plimbat de la cramă la cramă. Iar asta rezolvă și problema că trebuie tu să suni la fiecare în parte, nici nu te trezești la poarta conacului că de fapt nu e deschis publicului (am citit. pe blogul cuiva asta la un moment dat).

A doua idee: autobuze hop on hop off prin satele transilvănene. Am descoperit utilitatea acestor autobuze din care poți coborî / poți urca oricând în Portugalia, când am făcut excursia până la Cabo da Roca. Ideea principală este că te plimbi pe la diverse locuri (iei satele la rând), iar dacă vrei să cobori să vezi o biserică fortificată mai de-aproape, poți lua următorul autobuz într-o oră. Călătoria continuă, poate ai și un ghid audio, s-a rezolvat.

Dacă există deja, înseamnă că nu sunt promovate suficient de bine încât să iasă în drumul călătorului.

Cred că se poate observa ușor că am o problemă cu transportul. Și cu faptul că locurile sunt împrăștiate, că ești dependent/ă de mașina proprie. Dar mai ales că, fără o poveste bine spusă, locurile în care ajungi pot fi ușor dezamăgitoare.

Așadar, dacă se-apucă vreunul dintre voi de făcut asta, sunt aici să vă ajut cu marketingul. Și cu testarea serviciilor, bineînțeles 🙂

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.