De ascultat – podcasturi românești (part 1)

Întrerupem seria de clipuri TED de luni pentru a vă prezenta 2 podcasturi românești (serii de înregistrări audio) pe care le-am descoperit destul de recent. Deși am tot încercat să mă țin de unele marketing-related, recomandate de Robert, ajung să-mi petrec diminețile tot pe voci românești.

1. Istoria Culturală a României

Prezentată de Ovidiu Eftimie și Dorin Lazăr. Mă simt puțin mai deșteaptă după ce-i ascult pentru că mai aflu și eu o informație nouă de cultură generală, mai un google după una-alta. Mi-a plăcut cel mai recent podcast al lor, cu Roxana Chirilă invitat, că au vorbit despre traducători și problemele traducerilor.

2. Mic Check

Prezentată de Vlad Dobrescu și Alex Mocanu. De ei îmi place că vorbesc destul de deschis despre muzica rap de la noi, despre cum e să fii artist. În plus, descopăr piese și artiști foarte mișto – cum e cu romaNecredinciosu din podcastul de mai jos.

Enjoy them și să-mi lăsați linkuri și către alte podscasturi românești, dacă mai știți 🙂

Uite alte trei podcasturi românești pe care le-am descoperit

Share Button

8 thoughts on “De ascultat – podcasturi românești (part 1)

 1. Alex

  În legătură cu podcastul ICR, și eu am fost foarte entuziasmat să găsesc un podcast românesc, pentru că ascult foarte multe în engleză și îmi place acest format. Din păcate, după 2 episoade de ICR pe care m-am obligat să le ascult, n-am mai rezistat. Poate sunt eu mofturos, poate m-am obișnuit cu un anumit stil de editare audio, dar pauzele din conversație mi se par uriașe. Într-adevăr, podcastul este un format mai permisiv decât un buletin de știri, spre exemplu, dar are, totuși, nevoie de eliminarea pauzelor lungi de gândire, “ăă”- urilor și a altor zgomote superfluue.

  Voi mai încerca, în viitor, să ascult ICR. Momentan, însă, rămân consumator constant de This American Life, Planet Money, Hello Internet și 99% Invisible.

  Reply
  1. Gabriela Post author

   Heh, mie îmi place că ei sunt așa, mai pe slow flow, no hurry. Am observat că sunt diferențe de prelucrare față de cele made in US, dar e un punct de plecare 🙂

   Le încerc și pe cele recomandate de tine, merci 🙂

   Reply
   1. Alex

    Bineînțeles, mi-am pus șapca de hater pe cap și am uitat să dau link la City Podcast. Nu am ascultat suficient cât să emit o opinie, dar tipul din spatele City Podcast este foarte ambițios: vrea să construiască o adevărată rețea de astfel de emisiuni, pe teme foarte variate.

    http://www.citypodcast.ro

    Reply
    1. Gabriela Post author

     Foarte șmecheră ideea asta! Chiar o să mă pierd puțin pe site, par multe info interesante! Merci de share 🙂

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *