Una dintre pasiunile mele ascunse, așa de ascunse că am și uitat de ele, sunt filmele chinezești, cu bătăi. Așa că am fost super entuziasmată când mi-a apărut în Netflix trailerul de la Wu Assasins!

Serialul este clar net superior făcut, față de cele cu Jackie Chan cu care am crescut. Modalități de filmare, unghiuri, calitate, poveste din zilele noastre – minunate!

Scene de pe străzile americane din zilele noastre se transformă ca într-un joc video în cadre întunecate ale acelorași străzi. Aici mi se pare interesant de urmărit mai departe cum experiențele din jocuri vor fi integrate în alte materiale video (la vloguri deja vedem).

În cele 10 episoade aflăm cum un bucătăr din San Francisco este ales de Dao să lupte împotriva celor 5 Wu (foc, apă, lemn, aer, pământ). Ca orice erou, are parte de ajutor din partea altora, însă scenariul se dezvoltă destul de captivant. Dacă vă era dor de Lagertha din Vikings, o găsiți aici, e la fel de badass. Iko Uwais (în rolul lui Kai) este un superstar în Asia, cunoștințele sale de bătaie fiind top, în stilul Silat, specific regiunii. Dar nici cu restul actorilor nu mi-e rușine, uite-l aici pe Lewis Tan.

Dincolo de bătaie, nu ar fi pe Netflix dacă nu ar avea o poveste foarte convingătoare, unde luptăm și noi împotriva răului. Avem parte modernă, unde ne regăsim. Avem mistic și magie, unde evadăm.

Partea cea mai mișto este că totul pare real. Mă refer la bătaie, nu mai e senzația aia că se apucă luptătorii să zboare. În plus, muzica merită mențiune specială, foarte from the hood, te-apuci să lupți în oglindă.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.