Un etaj mai jos este un film apărut anul acesta, în regia lui Radu Muntean, cu Teodor Colban și Iulian Postelnicu în rolurile principale și tocmai ce l-am văzut la Cinema Union.

Deși tipologiile umane sunt foarte fain ilustrate de actori (chiar am observat anumite ticuri întâlnite și în viața de zi cu zi), chiar dacă înțeleg nevoia lui Sandu de a-și proteja familia de vecinul cel psihopat, deși sunt de acord în totalitate cu ce scrie Cabral, nu mi-a plăcut filmul.

Sau poate nu am înțeles filmul – de ce au fost atât de luuungi scenele în care camera îl urmărea pe Sandu alergând sau conducând, ce rol avea conversația de pe la început cu clientul Baciu sau de ce nu știm nimic despre Vali Dima sau vecina de la 2 și relația lor. Și ce a fost cu sfârșitul? Era Matei o voce a subconștiinței tatălui său, care-i spunea să nu cedeze în duelul psihologic, cum îl numește Marin? Poate, dar mai degrabă mă așteptam să-l văd cum colindă hăbăuc străzile, precum un Lefter Popescu contemporan.

Vă las trailerul mai jos, poate sunteți curioși. Dacă-l vedeți, să-mi spuneți și mie ce credeți, poate am ratat niște subtilități 🙂

foto & clip

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.