Facem parte din generația Y. Suntem înconjurați de sute de modele de tineri care la 20 de ani fac lucruri inspiraționale, sunt pasionați și devin modele pentru noi, restul.

Apoi încerci să ieși și tu din zona de confort. Clar, nu este ușor să te mobilizezi, să faci lucruri noi. Îți trebuie o doză mică de curaj și încă una de încredere. Potențial ai sigur, toți avem potențial. Însă ne este greu să-l punem la lucru. Ne este greu pentru că pretențiile sunt mari. Nu ai voie să greșești, trebuie să-ți iasă din prima.

inspirably.com

La facultate, când începem să vorbim în limba străină pe care o studiem, ni se atrage atenția ușor în derâdere de la primul cuvânt – că nu-i accentul bine pus, că l trebuie înmuiat, că ceva. Trebuia să știi asta deja, dacă ai învățat teoria.

Când lucrezi cu pasiune la un proiect, ți-e teamă să preiei inițiativa, să-ți expui ideile, să-ți asumi responsabilitățile. Îi lași pe alții să facă asta, pentru ca tu să-i critici de pe margine. Fără să te gândești cum ți-ar fi fost ție.

Nu ne naștem învățați. Este normal să facem greșeli la început. La fel de normal este să nu te sperii când cineva te critică și să te închizi în cochilia ta sau să îi răspunzi cu răutate. Nu toată lumea a dezvoltat o pasiune în a critica pe ceilalți, mulți vor să fie de ajutor.

Abia atunci când îți deschizi inima poți să înțelegi cu mintea ce vrea celălalt să-ți spună. Vei realiza că poate are dreptate și data viitoare vei fi mai atent. Astfel, crești spiritual, apreciezi mai mult pe cei din jur și evoluezi în ceea ce faci.
An open heart is an open mind.

Uite aici un articol interesant despre cum ne poate ajuta vulnerabilitatea.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.