Am un set smart Moleskine de o lună și îl ador. Asta e pe scurt. Aplicația nu are erori, pixul nu s-a descărcat încă, agenda se păstrează bine într-o husă dedicată.

Acum, context, pentru că e important acesta în procesul de decizie.

Scriu mult de mână, dar din păcate nu s-a inventat funcția de CTRL+F pe hârtie imprimată. Așa că am început să folosesc Notion foarte mult, pentru a stoca ”al doilea creier”. Dar îmi lipsea procesul de a scrie de mână, deci am multe carnete și agende începute.

Am testat Remarkable și Kobo la cunoscuți, tot nu este aceeași senzație.

Doar că într-o excursie la Roma, am intrat într-un magazin Moleskine și am descoperit acest set smart. Mi s-a părut absolut minunat și perfect pentru ce aveam eu nevoie.

Înapoi acasă, am citit online părerile altor cumpărători și reviewuri de produs. Am căutat dacă e pe la noi disponibil pentru testat, nu este. Așa că în următoare excursie spre vest cu un Moleskine shop, m-am dus iar să testez pixul și agenda. Și să pun întrebări personalului de acolo. Pentru că, așa cum a zis și tipul care m-a ajutat, e foarte important contextul în care vine acest nou produs. În spirit minimalist, nu cumpăr lucruri de dragul de a cumpăra. Mai ales că nu este un produs chiar ieftin.

Înapoi acasă, am dat comandă pe Amazon și am primit setul o săptămână mai târziu.

Mai multe informații despre setul de scris inteligent Moleskine Smart 

Setul standard de Moleskine Smart vine cu o agendă cu foaie dictando, un pix smart și un încărcător special pentru acel pix. Se completează cu o aplicație gratuită dedicată, Notes App. La prima folosire, deschizi pixul și apeși un buton mic, iar el se conectează automat cu aplicația, prin Bluetooth. Prețul este în jur de 300 de euro / 1500-1800 de lei în funcție de locul de unde cumperi.

Bine bine, dar cum se transferă datele? Fiecare pagină are niște puncte sensibile pe care le „atingi” când scrii, iar ele transferă de informațiile mai departe în Notes App.

Aplicația în sine este destul de simplă: paginile sunt organizate separat și se preia automat ce scrii sau desenezi tu. Ba chiar poți să adaugi înregistrări de voce (util dacă iei interviuri) sau să înregistrezi ecranul când scrii/deseneezi. Dar ce m-a convins pe mine a fost că:

  1. Îmi transform un desen într-un element vectorizat, astfel încât să-l pot refolosi în elemente grafice
  2. Îmi transform scrisul de mână în scris digital – asta când scriu frumos 🙂 – și apoi copiez notițele în alte locuri, că tot spuneam de Notion mai sus.

I-am pus și o copertă textilă personalizată pentru că vreau eu să protejez agenda mai bine.

Ce fac când se termină?

Anticipez că îmi va lua cam un an până când termin agenda. Deși am fost destul de reticentă până acum să „consum“ din pagini. Apoi probabil că-mi voi lua un planner smart, pe care-l sincronizez cu Google Calendar – cât de tare e asta! Prețul este similar cu agendele Moleskine, în jur de 30 de euro.

Cât despre pix: bateria se încarcă rapid de la priză, prin cablul dedicat, care se conectează în capăt. Iar pasta de la pix se poate înlocui cu o rezervă generică, după spusele vânzătorului.

Ceva negativ?

Nu am avut probleme. Conținutul se sincronizează rapid între aplicație și agendă. Dar poate că sunt și eu entuziasmată încă. Revin dacă nu mai sunt atât de fericită.

Ceva ce nu-mi place complet este designul pixului, că este cam „butucănos”, iar capacul este compact, fără un mod să-l agăț de agendă.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.