După ce m-am trezit cu o săptămână înainte că vine PadinaFest și că nu-s deloc pregătită, mi-am cort și rucsac. Vineri pe dup-amiază am plecat spre Bușteni, cu gândul să prind ultima telecabină însă țeapă, fraierilor!, cea anunțată pe site la 17.45 era pentru coborâre, ultima  pentru urcare fiind la 17.15. Anyway, fiind șapte de toți, ne-am combinat la o mașină offroad și am ajuns cu 40lei/fiecare până la campingul de la Padina.

Dormit la cort în camping, mâncat de la catering

gabrieladeleanu-padina2015

Erau o groază de corturi, multe rău. Și muuulte mașini! Padina Fest a crescut mult față de ce-mi amintesc de acum 4 ani, însă nu știu dacă participanții grataragii și cu petul la colțul sacului de dormit ajută să crească în direcția corectă. În orice caz, cei din organizare au făcut tot posibilul să ofere condiții ok de supraviețuire celor care au stat la cort, cu toalete și dușuri ecologice la 2 pași, cu acces liber pentru toată lumea.

Cât despre dormit, a fost o experiență destul de neplăcută. Nu am avut un sac de dormit bun și mi-a fost frig, iar când reușeam să adorm se trezeau vecinii de cort să se certe și înjure pentru toate rahaturile vieții. Într-un articol viitor voi scrie despre cum să dormi la cort în camping fără să fie nevoie de jandarmerie să te potolească 🙂

Cât despre mâncare, am servit de la Cabana Padina – foarte fancy transformat pentru un loc în vârf de munte – și de la cateringul festivalului. Cabana și-a mai mărit preturile față de ce mi-aminteam, dar o dată pe an e festivalul, deci e ok. La catering era totul de la 6 lei (un jeton) în sus, nu mi-a fost rău, deci ok și aici.

Concerte și activități

 

PADINA FEST 2015 – ZIUA I. NOAPTEA 🙂Posted by Padina Fest on Friday, 24 July 2015

Mi-am dorit mult să ajung de vineri seara pentru că ar fi fost prima dată când îi ascultam pe Alternosfera live. Da, știu, au o groază de concerte în București, nu știu cum de nu m-am sincronizat până acum cu ei. Concluzia este că a meritat așteptarea, piesele lor mi-au dat stări uitate și mi-au trezit amintiri simpatice. O să mai merg să-i văd.

Pe Robin and The Backstabbers i-am descoperit tot acolo, iar atunci mi-a displăcut cumplit Robin. Între timp am trecut la sentimente mai bune și le ascult piesele fredonându-le o dată cu celelalte sute de dansatori din fața scenei, minunată stare. Într-o situație asemănătoare am fost și la concertul Șuie Paparude, n-ai cum să nu participi la toată mișcarea de împărțire a stării de bine.

La această ediție i-am descoperit pe cei de la Firkin, care fac transformă piese nemuritoare în tot ce ai nevoie să simți muzica și să te încălzești într-o seară răcoroasă de munte. Cu siguranță îi mai ascultăm la petreceri.

Deși Padina Fest promite prin identitatea sa mai multe activități în aer liber (vezi poza principală), nu m-am bucurat decât de hamace, din cauza unei sâmbete ocupate cu o…

Drumeție până la Vârful Omu

(Sau cum am reușit să mă bronzez cu un model foarte simpatic pentru că, nu-i așa?, cine s-ar fi gândit că te-ai putea bronza la munte? Eu cu siguranță nu 🙂 Nu m-am ars prea rău grație cremei multi-purpose și balsamului de buze de la Himalaya)

Dragul de Radu ne-a avertizat din timp că are pregătit un traseu foarte fain, de câteva ore până la Vârful Omu și înapoi – Cruce Galbenă – Padina -> Peștera – Banda Albastră – Peștera -> Vf. Omu pe Valea Obirsiei – Banda Roșie – Vf. Omu -> Muntele Doamnele -> Șaua Bătrâna – Triunghi Roșu – Șaua Bătrâna -> Valea Doamnele -> Peștera – Cruce Albastra –  Peștera -> Padina, care chiar a meritat tot efortul. A fost încă o victorie personală, încă o dovadă că mai am puțină condiție fizică și că mă ține să mai merg pe munte. Vă recomand să încercați cel puțin o dată pe an 🙂

gabrieladeleanu-vfomu

gabrieladeleanu-vfomu

gabrieladeleanu-vfomu

 Alte imagini, în albumul dedicat.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.