Pe 28 septembrie, la Arenele Romane, a fost concertul de lansare pentru al doilea album comun al lui Deliric și Silent Strike. Prima piesă lansată public a fost Zâmbim fals, anunțată de o campanie foarte bună: o serie de fotografii alb-negru cu zâmbete false, ușor dramatizate, publicate de oameni cunoscuți, din diverse industrii, pe canalele lor de social media.

De aici titlul. Nu am zâmbit fals, dar am avut un zâmbet tâmp pe față dat de energia celor ~5500 de oameni de pe Arenele Romane. Cred că asta a contribuit foarte mult, oamenii maturi, educați, pasionați care au venit la concert. A fost lume bună, cum s-ar zice. Albumul a fost pus integral pe toate platformele de streaming cu o zi înainte, iar cei mai mulți știau deja versurile.

Despre show. Mi-a plăcut că în deschidere au fost mai mulți artiști, dintre cei care au trecut deja pe la Urbanist Sessions. Nume mai noi, nume cunoscute, aproape cu toții și-au făcut treaba și au încălzit publicul. Apoi au urcat pe scenă 30 de instrumentiști, s-a dat drumul la spectacolul vizual de pe ecrane, au venit Silent Strike, CTC. Uite încă o chestie care mi s-a părut mișto: că Vlad Dobrescu și Doc au stat pe scenă și au susținut piesele, chiar și atunci când nu aveau versuri pe ele. That’s a team spirit.

Concertul propriu-zis de lansare a fost un mix între piese clasice, piese de pe primul album comun și piese de pe acest album. A fost un combo bun, nivelul de energie a fost controlat și ținut în echilibru. Mi-a plăcut că au cântat și invitații de pe piese live în concert: Em, Cătălin (Coma), Nidal Ștefan, Amuly, printre preferații mei.

Despre album. Printre piesele care-mi plac cel mai mult: Azi, Am visat că schimbăm lumea, Omul serii, Tras pe dreapta, Cioburi din mine, Ce crezi tu, În jurul soarelui. Îmi place că oamenii invitați vin din zone diferite. Cred că primul album al celor doi mi-a plăcut mai mult – sau a fost o surpriză mai mare.

Disclaimer: am scris să rămână scris că ăsta a fost un show de lansare foarte bun.

foto: FB Deliric

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.