Se întâmplă deseori să ne concentrăm mult pe lucrurile din jurul nostru și uităm să ne uităm și în interior. Cum e în cazul minimalismului, insistăm să reducem numărul lucrurilor din jur, materiale. Avem impresia că dacă avem mai puține lucruri materiale, scăpăm de probleme și de frustrări. Doar că nu funcționează așa, e nevoie să reducem și numărul lucrurilor care ne apasă pe interior.

Începe prin a-ți nota lucrurile care-ți acaparează mintea și te face mai puțin productiv/ă. De acolo, le prioritizezi, le aloci un timp dedicat (adică chiar să-ți notezi în agendă că miercuri de la 11-12 te ocupi de x) sau delegi altcuiva. Eliberează spațiul de stocare prin folosire uneltelor moderne pe care le ai la dispoziție: caiet cu notițe, aplicații de to-do-list, calendare și alarme.

Iar ca temă pe termen lung, notează-ți lucrurile care te binedispun și lucrurile care te stresează. Atunci când se întâmplă, de preferință. Apoi, lucrează de a maximiza lucrurile bune și a le minimiza pe cele negative.

 

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.