Povesteam ieri despre excursia de la Piatra Mare, însă nu am povestit cum am ajuns acolo. Ei bine…

Tot anul universitar am auzit de la colegii mai mari povești din taberele studențești. Toate întâmplările altora mi-au trezit și mie ‘apetitul’ și am vrut să văd cum e. Eram nehotărâtă dacă să merg la mare (Costinești) sau la munte (Sinaia), dar m-am hotărât pentru munte, mi-era dor.

Cel mai mult m-a deranjat faptul că nu am avut un program fixat dinainte. În afară de mese, fiecare își ocupa timpul cum voia și cum știa. Mă încântasem de un training despre urcat pe munte, dar… niente! Sunt convinsă că niște activități la comun (in afară de hrănit) ne-ar fi apropiat și am fi putut lega niște prietenii frumoase. Altfel, a fost cam dificil, fiind grupulețe deja formate și oameni separați de restul.

Apoi, nu mi-a plăcut atitudinea personalului de la restaurant. Deși eram acolo pe banii altcuiva (ai statului, teoretic), chelnerii ne tratau de parcă am fi mâncat din rația lor. Cum adică nu te-ai hotărât din momentul în care te-ai așezat la masă, cum să stau după tine? Dar de ce nu te-ai gândit să comanzi ecler la început, toată comanda se dă o dată! Și așa mai departe. Nu aveam sentimentul că sunt client al hotelului, ci mai mult mă simțeam prost că îi deranjam.

Pe de altă parte, Hotelul Mara arată foarte bine și are o piscină  minunată. A fost o zi superbă de leneveală. Imaginați-vă doar: apă curată, miros de brad, munți în jur, soare sus, limonadă rece și liniște.

 Însă, deși clienții hotelului nu plăteau intrarea la piscină, iar cei din afară plăteau 50 lei, nouă ni se cerea 20 lei.

Una peste alta, sunt dezamăgită de organizarea USR-ului (am înțeles că ei se ocupă de aceste tabere), mă așteptam la cu totul altceva. Sunt însă încântată că am întâlnit oameni faini și mi-am făcut noi prieteni din domenii destul de diferite, cu care sper să țin legătura în continuare.  Cât despre hotel, m-aș întoarce la un moment dat, merită cei 250lei/noapte, numai să fii client direct.

Dacă ați fost și voi prin vreo tabără de asta, dați cu părerea mai jos 🙂

Share Button

2 Comments

Daniela · August 5, 2013 at 5:24 pm

Buna…scz pentru deranj…nu ai pomenit nimic despre insotitor . Avem voie? se fac controale? eu am mai auzit ca in 2011 nu au fost probleme de genul asta.
Cand ai fost tu in 2012 s-au facut controale?
In speranta ca voi primi un raspuns, iti multumesc anticipat.
Dutu Daniela

    gabriela · August 6, 2013 at 11:26 pm

    salut! anul trecut am fost la munte în tabără – nu era prea ok că vii cu însoțitor, dar nici nu-l dădea nimeni afară. anul acesta am fost la mare, unde persoana cu însoțitor putea primi o cameră separată, deci erau mult mai indulgenți.
    sper că te-am lămurit. vacanță plăcută!

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.