Am descoperit în ultimele călătorii cea mai bună aplicație pentru călătorii care caută experiențe ghidate în excursiile lor. GetYourGuide este un fel de Booking pentru ghiduri turistice. Orice agenție de turism sau companie care organizează ghiduri turistice își listează activitățile acolo, iar clienții aleg, cumpără, se bucură de experiență și apoi lasă review.

Cel mai util mi s-a părut de folosit în Noua Zeelandă, unde toate activitățile se bazează pe rezervări și bilete. Iar dacă nu ai idee de furnizori, te vei simți copleșitx. Chiar dacă aproape toți au siteuri cu informații. Cu GetYourGuide, e ușor să intri într-o listă, vezi cine are scor mare și ofertă bună, și alegi ce ți se potrivește.

Iar asta e cel mai la îndemână pentru călătorul modern. Sigur că informația este la un search distanță. Dar ce scriu eu astăzi despre Grecia poate nu mai e valabil peste un an. Sau poate nu ai carnet de condus să te duci de colo-colo. Cu GetYourGuide, rezervi un tur, plătești online și ai rezolvat problema.

Cum faci un tur cu GetYourGuide în România

Hai să vă arăt pe un exemplu la îndemână. Să spunem că-ți vin colegi din afară și vor să vadă castelul lui Dracula. Este complicat de ajuns la Bran cu trenul, cu mașina personală. Dar ai alternativă cu o agenție de turism. Dar pe care să o alegi?

Așa, intri pe getyourguide.com, cauți România sau chiar București și vezi ce opțiuni ai disponibile.

Poți selecta din start tipul de activități dacă știi ce cauți. Sau dai scroll mai jos pe pagină și vezi ce este disponibil. Îți arată experiențele turistice disponibile, începând cu cele mai populare, dar le poți sorta după preț sau rating.

Poți să vezi la fiecare activitate, ca pe booking sau google maps, câți oameni au lăsat review, care este scorul și poți vedea ulterior și comentariile în sine. Prețurile diferă și în funcție de ce-ți pun la dispoziție unii sau alții.

Ca utilizator și cumpărător, mi s-a părut foarte simplu de rezervat o activitate. La final, am primit notificare și email de lăsat feedback în aplicație, atât la nivel general pentru experiență, cât și pentru ghidul turului.

Mai am 2 motive pentru care cred că e util uneori să apelezi la astfel de servicii:

  1. Agenția de turism poate negocia alte prețuri cu locul pe care vrei să-l vezi, astfel încât poți plăti mai puțin și tu. Sau dacă nu plătești mai puțin, poate ai parte de mai multe activități.
  2. S-ar putea să nu mai găsești locuri pentru vizitat direct la obiectivul turistic, pentru că multe locuri au fost ocupate de agenții deja.

Așadar, eu recomand cu dragă inimă acest site/aplicație. Pentru că sunt disponibile și în aplicație mobilă, astfel încât să fie ușor să apeși pe hartă pentru locul de întâlnire sau pe telefon pentru a apela ghidul dacă ai problema.

După ce am folosit aplicație și cumpărat tururi ghidate, am văzut că au și program de afiliere. Pentru transparență, ar trebui să știi că linkurile de mai sus sunt cu afiliere, adică primesc și eu un procent mic din cât plătești tu, ca efort de scris despre getyourguide. Îți mulțumesc anticipat pentru click.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.