Câteva filme adunate în ultimele luni, unele văzute în cinema, altele pe canapea. Sper să-ți dea o idee de ce filme să mai vezi. Bineînțeles, sunt impresii personale și-atât.

Pe primele 2 din listă le-am văzut la cinematograf. Am folosit certificatul verde, am ales locuri bune (nu era lume, sunt automat alocate cu 1 scaun distanță), am stat cu masca cât n-am mâncat popcorn. A fost bine să văd un film pe ecran mare, cu sonorizare corectă, fără pauze de snacks sau telefon.

House of Gucci

A fost un film OK. Nu m-am interesat de subiect înainte, așa că impresiile erau bazate doar pe trailer. Cu toate astea, cred că s-a trecut prea superficial peste tot evenimentul. Filmul durează 2h 40m, și tot mi se pare că au vrut să bage prea multe.

Muzica mi s-a părut aleasă random, un youtube cu autoplay pe care nu ești logat. Mă așteptam la mult mai mult în ce privește vestimentație, dat fiind subiectul, dar n-a fost să fie. Limba engleză cu accent italienesc mi s-a părut inutilă. Înțeleg nevoia de a aduce veridicitate, dar poate erau alte metode. Lady Gaga a fost dramativă, Adm Driver plat, Jared Leto pare că s-a distrat. A fost o surpriză plăcută să o văd și pe Camille Cottin, pe care o știu din Call my agent pe Netflix.

Nu regret că l-am văzut. Am aflat o poveste pe care altfel nu aș fi descoperit-o prea curând.

James Bond – No time to die

Recunosc: eu nu mă interesez foarte mult legat de un film înainte să-l văd. Așa că nu știam că acesta e finalul seriei. Deci am plâns mult la final 🙁 Filmul mi-a plăcut, mi-era dor de ceva de acțiune în stilul clasic. Că nici nu știu dacă genul acesta de acțiune ar avea sens în afara seriei Bond. Rami Malek face un personaj malefic și dezagreabil, misiune îndeplinită. Léa Seydoux mi-a plăcut. Iar Daniel Craig este… James Bond. Nu vreau să mă leg de cine este noul Agent 007, mă duc să mă uit la filmulețe cu Aston Martin.

Stuck together

Stuck together este un film franțuzesc foarte simpatic! Bine, mie-mi plac filmele europene. Acțiunea aici este foarte apropiată de ce am trăit cu toții în primăvara lui 2020. Familiile dintr-un bloc ajung să se cunoască mai bine în contextul lockdownului și trec împreună prin mai multe stări. Avem toate tiparele: de rebeliune, panică, workaholism, așa că sigur vei găsi un personaj cu care să empatizezi. E disponibil pe Netflix.

Întregalde

Film românesc, disponbil și el pe Netflix. Este despre un grup de voluntari care duc pachete cu mâncare oamenilor din sate izolate. Deși sunt pregătiți, se împotmolesc prin munți și petrec noaptea acolo. Mi-a plăcut personajul Dan, jucat de Alex Bogdan. Iar personajul Kente, cel care le dă planurile peste cap cu totul, este jucat chiar de un om de la sat, fără pregătire actoricească – Luca Sabin. Este numai bun de văzut în perioada asta – să vezi munca din spatele ajutoarelor, să-ți amintești de viața la țară reală.

Iar dacă mai citești și Cât de aproape sunt ploile reci, deja te simți mai bine cu viața ta. #feelingblessed

Red Notice

Dacă ai cont pe Netflix, nu cred că te-a ocolit filmul ăsta. Nici nu-i mai pun link. M-am distrat urmărindu-l pentru că e fix genul de film în care apare Ryan Reynolds, nu prea poți să îl iei în serios. Sigur că sunt scene exagerate, dar e un film american de acțiune, la ce să te aștepți. Iar finalul e sigu neașteptat. E un film ușor, cu o Gal Gadot extraordinară.

14 Peaks: Nothing Is Impossible

Filmul 14 Peaks este iarăși bun de văzut acum la final de an că poate te va motiva să mergi mai mult la munte. Poate chiar să cucerești un vârf. 14 Peaks este film-documentar: urmărim cum nepalezul Nirmal Purja cucerește 14 vârfuri de peste 8000m, în 6 luni și 6 zile. El este autorul fotografiei care a devenit virală, cu aglomerația de la urcarea pe Everest. Mi-a plăcut că nu e prea tehnic, nu e foarte mult despre alpinism. Poate munțomanilor chiar asta n-o să le placă. Dar modul în care Nirmal povestește despre viața lui, cum vorbește despre principiile lui, energia lui bună, fac din film un bun ambasador pentru Nepal.

From the beginning of our life, we are approaching death.


Filme de Crăciun nu prea am apucat să văd. Lasă-mi un comentariu mai jos dacă ai văzut ceva fain.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.