Filme din cinema sau de pe Netflix, care m-au prins zilele astea.

Dovlatov

Film rusesc, biografic, despre viața lui Serghei Dovlatov, jurnalist și autor din timpurile URSS. Am descoperit aici un actor sârb (!), care chiar este la fel de frumos ”ca un movie star”, dar, în același timp, adăpostește o lume interioară extrem de complexă -Milan Maric.

După film, am rămas cu câteva lucruri la care să rumeg:

Nebunia devine normalitatea și normalitatea surprinde.

– Mă gândesc să emigrez. Aici sunt un nimeni. – O să-ți fie mai bine afară? – Poate

Știi de cât curaj ai nevoie să rămâi tu însuți, deși ești un nimeni.

Se poate vedea la Cinema Europa, în rețeaua Cinema City, Happy Cinema și altele.

👍👍👍👍

Set it up

Recent lansat pe Netflix, Set it up m-a lovit cu political correctness-u. Este un manual despre bună purtare: avem personaje de toate rasele, și cu meserii liberale, și conservatoare. Avem o tipă care-și urăște șefa, dar de fapt o admiră. Avem o șefa care-și chinuie asistentă, dar de fapt o face pentru că vede potențial în ea (ugh, mai crede cineva scuză asta?!). Avem doi oameni care-și combină șefii, aia află, nu rămân împreună, dar toată lumea se înțelege. Am zis prea mult? Oh well, filmul merge după o zi de muncă obositoare.

👍👍

I am not an easy man

Tot de pe Netflix, I am not an easy man este despre un bărbat playboy, care se trezește într-o lume invers, unde bărbații și femeile schimbă rolurile. Este cât se poate de clișeu, am rezistat doar pentru că e franțuzesc, și știi doar că filmele europene au un alt farmec. A fost amuzant când o tipă refuză să se culce cu personajul nostru pentru că nu e epilat pe piept 🙂

👍👍👍

Casa del papel

Nu știu dacă are rost să îl mai menționez, eu sper în sine mea că toată lumea l-a văzut deja. Este un serial spaniol, împărțit în 2, preluat de Netflix și tradus Money Heist. Aici mi s-a pus pata pe Álvaro Morte, El Profesor. Sunt multe povești, ajungi să empatizezi foarte mult cu jefuitorii-care de fapt nu fură nimic.

👍👍👍👍👍

Share Button

1 Comment

amy · September 8, 2018 at 6:27 pm

Oh, da, Casa del Papel, minunat serial! L-am vazut cu sufletul la gura si mi-a parut foooarte rau cand s-a terminat. 😀 O nebunie, am vazut toate episoadele in cateva zile.

Acum astept cu nerabdare Narcos, sezonul 4. Ah, si ce-am mai vazut si mi-a placut, tot pe Netflix, Lost in Space. 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.