Cu vreo lună în urmă, am ajuns în Londra. Plimbarea a fost în interes de serviciu, însă în cele 6-7 zile am apucat și să vizitez orașul, să îl descopăr dincolo de tot ce se spune despre el. Plecasem fără vreun plan, fără așteptări, si am fost foarte plăcut surprinsă.

Cred cea mai veche preconcepție pe care am auzit-o despre Londra este că pe stradă nu auzi vorbind englezește, de cât de mulți străini sunt. E o metaforă bună, sunt foarte mulți străini pe-acolo, însă auzi destul de des accentele britanice dacă reușești să faci un pas în lateral din zona turistică.

Iar la urma urmei, ce ar fi rău în a avea foarte mulți străini? Diversitatea deschide minți și ajută la acceptarea celui de lângă tine, fără critici superficiale – precum culoarea pielii sale. Probabil de aceea lumea răspunde amabil și cu zâmbet. Așa de mult mi-a plăcut că la orice magazin sau pub angajatul îmi vorbea frumos și știa să răspundă la un amărât de thanks. Știu, știu, e altă cultură cu totul, așa se poartă lumea cu mănuși, cunosc discursul. Însă datorită lor mi-am dat seama că un zâmbet (sau lipsa lui) poate să schimbe ziua cuiva și cine sunt eu să stric zenul unui străin?

Deși a fost chiar ca o plimbare de scurtă, călătoria asta m-a schimbat. Ce-i drept, a marcat și schimbări de nivel profesional, să zic (primul job serios), însă au mai fost și alte prime dăți la un alt nivel, care m-au făcut să mă raportez diferit la oameni și situații. La câteva luni de la mutarea în București, scriam cum mă schimbă capitala. Acum, aș mai scrie ceva și despre trăirile mai recente, însă tare mi-e că aș exagera și că o să-mi treacă curând.

Scriu pe lângă. Sunt convinsă că mulți dintre cei care au ajuns aici, se așteaptă să citească despre top 10 locuri de văzut în Londra sau despre cum sunt ei înaintea noastră cu nu știu câți ani. Mai degrabă vă arăt câteva poze (unele sunt de pe contul de instagram -> follow gabrielavinia) și vă transmit o idee: de peste tot pe unde ajungeți încercați luați ce e mai bun, ce vă place, ce vă face să zâmbiți, și lăsați gândurile negative deoparte 🙂

Mulțumesc celor care m-au plimbat și datorită cărora îmi place orașul atât de mult acum.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.