Am început săptămâna cu un concert liniștit și dătător de good vibe cu ocazia aniversării a 9 ani de când există ForeverFolk.com. Dar până atunci…

Până să ajung la concert, am primit detaliile pe mail și am văzut că va participa și Cristi Corcioveanu. L-am cunoscut când aveam 15-16 ani și-mi căutam sensul vieții ca orice adolescent aiurit, iar dânsul se ocupa cu Fotografia la Clubul Copiilor. Ulterior am descoperit că și cântă, iar de la concertele sale am descoperit muzica folk.

Până să ajung la concert, m-am gândit cu cine să merg, iar pe pagina evenimentului dăduse ”Interested” și Vlad, reprezentant cunoscut al mișcării studențești din Timișoara (în trecut) și din țară (actualmente). Mare împătimit de muzică folk, m-am gândit că măcar atât pot face pentru un om care face atât de multe pentru studenți.

Și tot până să ajung la Liberty Mall, unde s-a ținut concertul, descopeream alte zone ale capitalei din tramvaiul 1, cu Gmaps deschise în față. N-a mai fost nevoie de hărți că m-a găsit pierdută Mădălina, fostă colegă de liceu și apoi de facultate. O tipă foarte mișto, care a vorbit deschis și pe bune întotdeauna și pe care eu o admir foarte mult că s-a ținut de arabă și că acum lucrează cu asta.


Am apelat la acest intro prelungit pentru că m-a făcut să intru inconștient în mood-ul pentru concert. Muzica folk pentru mine se leagă de lucruri simple – cu o chitară acustică aduni oamenii în jurul tău și îi faci să zâmbească sau le trezești amintiri prin niște versuri ușoare (și pline de conotații). Oamenii din jurul tău sunt cei care îți fac viața mai frumoasă și merită să le mulțumim. Muzica chiar are putere asupra noastră, indiferent de genul pe care-l preferi.


Marius Matache a pornit un proiect diferit, nișat, în urmă cu 9 ani și i-a dat numele ForeverFolk.com. Să ții un asemenea portal, pe lângă viața ta de zi cu zi, sigur nu e ce mai ușor lucru de făcut pe lumea asta. Îți mulțumesc pentru energia și timpul depuse de-a lungul timpului și îmi doresc din toată inima să prind și a patruzecea aniversare!

Uite ce spune și Vlad:

A fost un concert bun, simplu, de folk pur și clasic… Câte un om cu o chitară și, pe alocuri, și o muzicuță. Melodiile-pamflet, satirice, s-au îmbinat foarte bine cu melodiile profunde, sensibile, de dragoste. Să nu uităm că folkul e „muzica poeziei și poezia muzicii”. Trei artiști care poate nu sunt în prim planul scenei muzicale românești, dar pe care amatorii de folk îi cunosc cu siguranță foarte bine și îi apreciază pentru sinceritatea cu care-și exprimă sentimentele pe note muzicale. A fost și un moment aniversar pentru ForeverFolk, cel mai longeviv portal de promovare a muzicii folk, un demers lăudabil al lui Marius Matache și unic în mediul online românesc.

Poze de la Marius și Iulia

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.