Standupul a devenit un fenomen destul de cunoscut în România, mai ales datorită emisiunilor tv. Sigur că e o diferență între ce vezi la televizor și ce primești pe scenă. Nu te aștepta să vezi aceleași personaje. Încă se mai înjură, dar tipul glumelor e destul de divers. Chiar cred că poți găsi comedianți pentru orice tip de umor.

Iar unul dintre lucrurile mele preferate la trăitul în București este faptul că avem cluburi de comedie. Pentru mine este o experiență aproape ca în filme de fiecare dată când mă duc la un show de standup. Atmosfera, lumina, relaxarea, toate astea fac să fie o activitate cool, urbană, nu știu să vă explic. Cert este că nu le-am găsit în baruri sau alte locuri în care se face standup, chiar și în capitală.

Am fost și la showuri la Sala Palatului, dar nu e la fel. O fi de la prea multă lume, o fi că nu apuci să bei o apă minerală înainte. Mai merg de dragul comendianților (cel mai recent am râs la Bordea, Cortea, Micutzu, Ioana State, excelent 👏), dar răruț.

Ce mai e mișto e că ai diversitate de showuri, de comedianți. Ai de unde alege. Sunt 3 cluburi de standup deschise mereu, unde sunt șanse să găsești anumiți artiști rezidenți, plus alții care fac showuri în mai multe locuri.

  • Club99 – rezidenți: Teo, Vio și Costel
  • Comics Club – rezidenți: Toma, Sergiu, Cristi Popesco, Sorin Pârcălab
  • The Fool – rezidenți: Micutzu, Bordea, Nelu Cortea

Sigur că poți merge și la Mojo sau în alte baruri la un show. Doar că e mai mare gălăgie și nu este atmosfera de club de standup.

Dacă te pasionează subiectul, îți las și 2 recomandări de newsletter la care sunt abonată: Memento Umori, cu știri din standup (mai mult local) și Made me laugh, cu câte o recomandare de artist/ă de comedie internațional.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.