Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București, secția Filoloe rusă – engleză în anul 2014. Este una dintre cele mai mari facultăți din cadrul Universități, așa că experiențele studenților variază foarte mult.
Pentru mine, ciclul de licență a fost perioada mea preferată din toată școala. Aici am descoperit ce-mi place să fac, mi-am dezvoltat skill-urile, am cunoscut oameni faini. Chiar dacă nu am profesat prea mult într-un job direct legat de limbile străine, mediul divers m-a ajutat în cariera mea.
Acum, 13 lucruri pe care să le știi dacă vrei să dai la Limbi Străine:
1. Este Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din Universitatea București, nu Facultatea de Litere din Universitatea București. Sunt diferite.
2. Toată rudele îți vor spune că ești la Litere.
3. Sunt 4 secții:
– Filologie – care îți cere cel mai mult timp, faci și literatură, și structura limbii (gramatică – teorie) și practica limbii (traduceri) și civilizație.
– Traducători – este singura secție care te-ar “scoate cu o meserie”; nu ai literatură, ci mult mai multă practică. Face parte din LMA, iar la final iei autorizație de traducător pentru ambele limbi studiate.
– Limbi moderne aplicate (LMA) – se fac cursuri de drept, info, gramatică și civilizație în engleză. Practic, ar trebui să te pregătească pentru mediul privat de muncă.
– Studii culturale: americane (engleză) sau iudaice (ebraică)+ o altă limbă, e apropiat de specializarea de filologie, ai cursuri diverse despre civilizație și cultură.
Poți descoperi ce au făcut alți absolvenți de FLLS în podcastul meu, Încotro?. Îl găsești pe youtube, spotify și pe majoritatea platformelor de streaming audio.
4. Nu ieși musai cu o meserie, ca la medicină sau politehnică. Poți fi profesor sau, dacă ești destul de bun – traducător/interpret. Partea bună este că te poți angaja oriunde e nevoie de cineva care să știe limba străină pe care o știi tu, de aceea iubesc eu facultatea asta.
5. Este destul de dificil să te angajezi din timpul facultății, orarul este destul de aglomerat, plus că ai teme și proiecte (depinde și de secții, cum am specificat mai sus).
6. Se presupune că vii la această facultate să studiezi o limbă, nu să o înveți. De aceea nu toți profesorii vor fi înțelegători. De exemplu, chiar dacă știi puțină engleză, se așteaptă să știi din liceu fonetică, morfologie și alte chestii pe care știm cu toții că nu le facem.
7. Am început să scriu la punctul anterior despre engleză – nu vă luați a doua limbă engleză pentru că aveți impresia că știți și vă va fi mai ușor să luați o singură limbă de la zero! După câteva săptămâni de cursuri realizați că nu știați mai nimic și că vi se cer foarte foarte multe lucruri. Nu există grupă de începători la engleză (sau franceză).
8. În funcție de limbile pe care le-ai ales, poți face cursuri fie la universitate, pe Edgar-Quinet (în clădire cu Facultatea de Litere) – pentru limbile romanice de obicei, fie în Pitar Moș (în spate la Cinema Scala) – pentru limbile germanice, asiatice, slave.
9. Cele mai recente informații despre admitere le găsiți pe site-ul facultății: lls.unibuc.ro
10. Modulul psiho-pedagogic îl prinzi după noroc. Teoretic nu pot toate specializările să-l urmeze, practic nu este verificare riguroasă. Eu nu am apucat să-l fac.
11. Deși facultatea are două sedii, are un singur secretariat – în clădirea de la Universitate, la etajul 2.
12. Nu în cele din urmă, este o asociație a studenților (ASLS) care se ocupă de legătura dintre studenți și administrație și este de mare ajutor tuturor.
13. Fă o alegere conștientă pentru limbile pe care le vei studia. Joburi vor tot fi, nu-ți baza decizia doar pe ce zic unii că se caută în piață. De fapt, poți da o căutare pe siteuri de joburi și o să vezi de la spaniolă la germană, cehă sau coreeană. Trebuie să fii îndeajuns de pasionat de limba și de cultura respectivă astfel încât să înveți tot ce se poate învăța. Apoi, alegi tu cum îți vei folosi cunoștințele.
Începe să înveți pe duolingo, ascultă muzica locală pe youtube, citește cărți și uită-te la filme. Obișnuiește-te cu acel mediu, cu acea cultură înainte să decizi că-i vei aloca 3 ani din viața ta.
Citește și celelalte articole înainte, s-ar putea ca lucrurile să se mai fi schimbat de când am scris prima dată acest articol.
77 Comments
Diana · April 19, 2012 at 9:29 pm
Unii “norocosi” mai fac cursuri si prin Schitu Magureanu (statia Izvor) sau chiar la Facultatea de Geologie :)))
Gabriela · April 19, 2012 at 9:31 pm
Da, mai depinde și de noroc, ce-i drept. Unii ajung pe la subsol pe la Facultatea de Matematică.
roxana · September 18, 2012 at 9:08 pm
din cate am inteles de la profesori de la orice sectie a facultatii /filologie/traducatori/lma/studii culturale/ iesi traducator.
gabriela · September 18, 2012 at 9:17 pm
Din câte știam eu, ieși cu un soi de atestat doar de la secția de traducători, care trebuie aprobat de nu știu ce instituție. s-ar putea să fiu dezinformată pe acest subiect, am să mă lămuresc.
Iuliana · February 11, 2014 at 9:20 pm
Nu, nu, primesti sigur si de la filologie, e un atestat aprobat de minister pentru ambele sectii.
Cisti · September 18, 2012 at 10:25 pm
lma-u face putina civilizatie? daca prin putin intelegi 2 ani la rand sem de sem fata de filologie care face un sem sau 2 nu mai tin minte in primul an. Get your facts straight!
gabriela · September 18, 2012 at 10:28 pm
mersi de atenționare. nu poți compara secțiile la acest nivel, filologia implică și literatură care implică și nițel de istorie. să nu ajungem acolo.
Andreea · September 18, 2012 at 11:06 pm
Da, in urma absolvirii oricarei sectii a facultatii de limbi straine poti obtine certificat de traducator, autorizat de Ministerul Justitiei. 🙂 De fapt, nu bag mana in foc pentru studii americane, dar la restul sigur, sigur.
gabriela · September 18, 2012 at 11:10 pm
Serios? Mie la filologie mi s-a spus că e valabil doar pentru Traducători. Am să întreb iarăși în octombrie.
Mihai · September 19, 2012 at 1:38 pm
In urma unui examen sau doar te duci cu diploma de la facultate?
Andreea · September 18, 2012 at 11:46 pm
Din moment ce am terminat filologia si am… da, te asigur.
gabriela · September 18, 2012 at 11:47 pm
Mersi de info, se pare că profesorii nu știu chiar totul :))
Felicia · September 19, 2012 at 5:12 pm
Deci nu se mai face modulul psiho-pedagogic?:( Eu am agsit in brosura ca inca se mai face..Ai putea sa ma lamuresti?
gabriela · September 19, 2012 at 11:14 pm
Felicia, eu anul trecut nu am putut să fac și am fost anunțată că dacă mă tentează o carieră în învățământ, trebuie să fac un master la facultatea de psihologie.
anca · September 22, 2012 at 10:31 am
si mie mi-a placut facultatea asta dar am renuntat la ea din cauza profilului B -profesori jalnici si din pacate aproape toti colegii mei de la grupul B au plecat..iubeam limba A (slovaca) insa aia e .mult noroc celor care sunt anul 1!
p.s. Imi place blogul tau -super fain tratezi subiectele!
gabriela · September 22, 2012 at 11:31 am
Mulțumesc frumos Anca. Eu sper să am răbdarea necesară pentru a termina cei 3 ani și să nu renunț.
Paksa Onur · July 9, 2014 at 10:42 am
Salut. Vreau sa ma inscriu in aceasta perioada la facultate, insa nu sunt hotarat ce specializare sa aleg. Ma puteti ajuta cu niste informatii in plus despre fiecare ? Care ar fi mai convenabila ?
P.s. stiu foarte bine turca si vreau combinatia Turca-Germana.
Mersi mult !
gabriela · July 17, 2014 at 1:13 am
voluntarii de la asls.ro sunt mereu pe holurile facultății să te îndrume 🙂
Emma · December 18, 2014 at 2:45 pm
Sunt clasa a 12 a si as vrea sa urmez facultatea de limbi straine pe engleza-germana, dar nu stiu absolut deloc germana si as vrea sa merg pe germana la facultate pentru ca vreau sa invat.. este posibil sa intru daca nu stiu deloc germana?
Romina · February 20, 2020 at 11:23 am
Buna! Sunt fix in aceasta situație in care ai fost și tu.
vreau sa merg pe engleză germana dar nu știu germana. Ce ai făcut in final? Se poate sa merg dacă nu știu germana? Sau măcar se poate merge cu engleză avansat și alta limba începător, precum Italiana/spaniola ?
Gabriela · February 20, 2020 at 1:07 pm
ce pot eu să-ți confirm este că la germană există opțiunea de grupă de începători, la care vei fi repartizată când începe anul universitar
franci · April 17, 2015 at 6:40 pm
buna! stiu ca apar cu un an mai tarziu, dar vreau sa te intreb, fiind in ASLS, stii cumva daca la admitere la engleza sa mai da acel “eseu”? adica text in engleza si doua intrebari pe baza lui, intrebari cu raspunsuri de 15 randuri. Multumesc!
Gabriela · April 18, 2015 at 9:31 pm
eu nu mai sunt în asls, mi-a trecut timpul 🙂
metodele de admitere sunt diferite în funcție de an și secție, uită-te în broșură pentru toate detaliile: http://www.limbi-straine.ro/admitere-2015
Geo · June 30, 2015 at 7:40 pm
Buna m-ar interesa sa dau si eu la LLS Unibuc, pentru a obtine o diploma si a-mi aprofunda cunostiintele de limba japoneza si in speranta de a obtine o bursa acolo. Problema e ca in acelasi timp vreau sa merg si la munca (nu imi permit sa stau fara munca, neavand cine sa ma ajute cu banii), si as dori sa imi aleg o specializare B mai usoara si cu profesori mai putin exigenti. Am mai studiat engleza la nivel avansat la alta facultate si mi-a fost de ajuns. Mi-am zis de la inceput ca daca e sa dau anul asta la facultate sa nu mai dau la engleza.
Gabriela · July 1, 2015 at 10:19 am
Bună,
Sunt destul de multe burse cu care poți să pleci, deci FLLS este locul potrivit care să te ajute cu asta. Însă, 3 ani la FLLS cu japoneză A vor fi foarte dificili. Și va fi destul de greu cu orice limbă B pe care o alegi, fie că o cunoști dinainte, fie că nu, pretențiile profesorilor sunt ridicate în oricare dintre situații.
ancuta cojocaru · September 22, 2020 at 5:47 pm
Buna. Se da admitere la Limbi Străine?
Gabriela · September 26, 2020 at 1:57 pm
buna – te rog documenteaza-te pe site-ul oficial de la Limbi Straine – https://admitere.lls.unibuc.ro/
Ali · July 7, 2015 at 8:02 pm
Bună. Tocmai am terminat clasa a XI-a și voi da la FLLS. Sunt tentată să încerc limba japoneză ( sunt foarte atrasă de cultură iar limba mi se pare a avea o muzicalitate aparte). Însă știu că este foarte greu și nu știu cât de bine mă voi descurca. Astfel că întrebarea mea este următoarea: în ce condiții pot să ma transfer la o altă limbă ( momentan, nu am nicio idee care ar putea fi aceasta…) ? Având ca specializare A japoneza și B engleza, pot să trec pe A engleză? Bănuiesc că trebuie să susțin anumite examene….
Gabriela · July 7, 2015 at 8:53 pm
Dragă Ali, nu pleca de la această premisă, dacă-ți place cum sună, sigur te vei acomoda, căci secția și profesorii sunt foarte faini. Iar condițiile de transfer se pot schimba oricând până atunci, când va fi nevoie, să apelezi la ASLS să te ajute 🙂
Ali · July 7, 2015 at 9:36 pm
Tocmai acesta este motivul pentru care întreb. În caz că nu mă voi descurca…Îmi stă gândul, de asemenea, la neerlandeză. Îmi doresc să învăț o limbă rară, deoarece dintre limbile moderne ( excluzând engleza), nu mă atrage absolut niciuna.
Maria · July 9, 2015 at 10:34 am
Bună ziua! Am și eu o intrebare : la înscriere, îmi pot depune dosarul la 2 specializări A. pe baza aceluiași examen? În caz ca nu intru la prima, să o am si pe a doua…..
Gabriela · July 9, 2015 at 10:36 am
Bună, Maria 🙂
Da, ai nevoie de un singur dosar, indiferent de numărul specializărilor la care aplici. Informații actualizate găsești pe site-ul facultății – http://www.limbi-straine.ro/admitere-2015
Multă baftă!
Magda · July 19, 2015 at 5:17 pm
Buna! Tocmai ce am depus si eu dosarul de curand. As dori sa intreb care ar fi cea mai mica medie cu care se poate intra la LMA sau la studii americane? Din pacate eu nu am fost pe filologie in liceu si nu am avut alte optiuni, in schimb am facut engleza intensiv si sper sa ma ajute. Multumesc anticipat!
Gabriela · July 19, 2015 at 5:41 pm
Magda, cum am mai răspuns și altora – nici nu mai țin minte și nici nu mai au relevanță 4 ani mai târziu 🙂
Dan · December 15, 2016 at 6:27 pm
Din ce carte de gramatica a limbii romane ar trebui sa studiez pentru examenul de la sectia Traducere si interpretare?
Cristi · February 8, 2017 at 3:01 pm
O sa dau la liceul de limbi straine anul acesta, am note decente si vorbesc destul de fluent engleza.
Credeti ca ma voi descurca?
Raluca · February 22, 2017 at 12:03 am
Stie cineva daca anul acesta se face sectie de Coreeana sau daca se poate alege Coreeana in combinatie cu Japoneza?
Gabriela · February 22, 2017 at 12:26 am
Check this 🙂 http://lls.unibuc.ro/wp-content/uploads/2016/07/Ghidul-Candidatului-Admitere-FLLS-2016-partea-I.pdf
Laura · March 24, 2017 at 9:58 pm
După terminarea unui liceu pedagogic pe latura : educator-învățător , pot realiza această facultate dar să devin translator?
Gabriela · March 27, 2017 at 10:43 pm
Laura, poți deveni absolut ce vrei tu după Limbi Străine! liceul te poate ajuta la modulul psiho-pedagogic. Altfel, continui cu masterat de traducere și interpretare.
Vlad Patrascan · October 8, 2017 at 6:41 pm
Buna
Numele meu este Vlad
Am intrat anul asta la Filologie, Limbi straine. Am nevoie de o lamurire. Cum e cu sportul? Ai idee? Am ales sah sau autoaparare, dar nu pot ajunge decat peste inca o saptamana, din cauza cursurilor care se suprapun cu sportul ales de mine. Se acorda credite si pentru sport? Exista o prezenta minima necesara incheierii situatiei, atunci cand va fi cazul, desigur. Multumesc mult! O zi buna!
Gabriela · October 8, 2017 at 9:33 pm
E nevoie de un numar minim de prezente/semestru. Cel mai bine discuti cu profesorii sa te asiguri ca poti ajunge la ore. Sa profiti de orele astea pe cat posibil, chiar daca e nevoie sa mergi la sali mai departe.
David · February 25, 2018 at 12:16 am
Buna!
Am si eu cateva intrebari in legatura cu aceasta facultate, imi cer scuze in prealabil de faptul ca este cel mai probabil ca raspunsurile sa se afle pe site-ul facultatii, insa am cautat ceva timp si nu sunt lamurit, tin sa precizez ca nu sunt familiarizat cu aceste lucruri eu fiind anul 2 la Politehnica, intreb in scopul de a ajuta pe altcineva.Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Daca persoana respectiva s-a orientat spre profilul Traducere si Interpretare, este posibil sa aleaga doua limbi straine? Excluzand engleza, acelea fiind germana si coreeana in principal
2. Daca da, cate locuri sunt disponibile la buget pentru acest profil?
3. Daca nu, spre ce profil ar trebui sa se orienteze si care este ultima medie la buget?
Stiu ca sunt ceva ani de la acest topic, insa orice fel de ajutor este foarte bine primit desigur, multumesc anticipat!
Gabriela · February 25, 2018 at 12:35 pm
Salut, David! Cel mai bine este sa intri periodic aici: http://lls.unibuc.ro > Admitere Licenta, + brosura de admitere, care e disponibila tot acolo, si sa vezi exact ce locuri sunt puse pentru fiecare sectie/limba (se numara in functie de Limba A).
Legat de medie – tine mult de concurenta pe loc si de notele aplicantilor din anul respectiv. Sigur ca te ajuta sa vezi rezultatele din anii trecuti, sa-ti faci o idee generala.
Andreea Iulia · April 25, 2018 at 2:08 pm
Buna! Cine cauta traducatori online rapizi pot folosi serviciile oferite de Biroul de traduceri din Bucuresti [link editat]
Eu am fost multumita atat de calitatea traducerii, cat si de rapiditatea cu care mi-a fost trimis documentul inapoi. Multa bafta! ^^
Amalia · June 21, 2018 at 3:44 pm
Buna! Eu as dori sa mi aleg ca specializare limba A engleză, dar pentru specializare limba B coreeana. Coreeana este in fiecare an ca opțiune? Am înțeles ca aceasta limba este o opțiune doar din doi in doi ai. Spre exemplu anul acesta îmi pot alege coreeana la specializare B dar la anul nu mai este o opțiune. Este adevărat?
Gabriela · June 22, 2018 at 2:56 pm
hello – nu mai stiu daca coreeana este o optiune in fiecare an, cel mai bine stai cu ochii pe informatiile de pe lls.unibuc.ro 🙂
Lorena · September 1, 2018 at 11:34 pm
Dacă vreau sa dau la facultatea de limbi străine din București trebuie neapărată nevoie sa știu engleza? Gen sunt foarte pasionata de doua limbi străine dar detest engleza, am vreo șansă să întru?
Gabriela · September 12, 2018 at 12:34 pm
Daca iti alegi alte limbi straine de studiu, sigur ca nu e nevoie sa interactionezi cu engleza.
Laura · October 14, 2018 at 12:59 pm
Hey~
Momentan sunt in clasa a XI-a la stiinte sociale (intensiv franceza) si as vrea sa ma duc pe japoneza la facultate in combinatie cu engleza, doar ca nu am inteles ce examen ar trebui sa dau ca sa intru haha
Daca imi poate explica cineva ce examene sunt necesare pentru engleza-japoneza, m-ar ajuta foarte mult.
Gabriela · October 14, 2018 at 1:40 pm
Engleza musai daca vrei japoneza-engleza, si apoi romana sau franceza, ce vrei tu. Intra pe lls.unibuc.ro la sactiunea admitere licenta, este brosura de admitere cu toate detaliile
AnaMaria · October 28, 2018 at 6:13 pm
Buna!Vreau sa ma inscriu la engleza-germana la traducatori si interpreti,admitere o dau doar la engleza si romana?
Dana · February 20, 2020 at 3:07 pm
Bună! Fata mea,elevă în clasa a XI-a,pasionată de cultura și limba japoneză, dorește să candideze pentru un loc la japoneză A/engleză B ( japoneză începători,engleză avansat).Urmăresc de câțiva ani regulamentul de admitere și totuși încă nu am înțeles exact cum funcționează admiterea . Știu că la înscriere e recomandat să alegi mai multe specializări B , pentru a avea siguranța că vei fi admis.
Citat de pe site-ul facultății (admitere 2019) : ” PRECIZĂRI DESPRE PROCEDURA DE REPARTIZARE A SPECIALIZĂRII B
1. Pe fișa de înscriere, candidații vor specifica mai multe opțiuni pentru specializarea B, astfel:
– O listă de 5 opțiuni corespunzătoare specializării A cu examen scris la care s-au înscris, dacă este cazul;
Specializările B pentru secțiile cu examen scris se vor distribui astfel: după calcularea rezultatelor pentru specializările A, toți candidații admiși vor fi ierarhizați în ordinea mediei de admitere. Specializările B vor fi distribuite pe baza acestei liste globale. Așadar, nu există un număr fix de locuri de B pentru o anumită specializare A………
Numărul minim de studenţi pentru o grupă e 30 pentru specializarea L.M.A., respectiv 20 pentru celelalte specializări. În cazul în care vor exista secţii A sau B care nu vor avea suficienţi candidaţi declaraţi admişi şi confirmaţi, acestea NU vor şcolariza, iar candidaţii declaraţi admişi vor fi redistribuiţi, în urma examinării fiecărei situaţii în parte şi cu consultarea candidatului (nu în mod automat).”
Din cele prezentate eu înțeleg următoarele: fiica mea vrea japoneză /engleză dar la înscriere continuă la specializarea B cu cehă, spaniolă, germană , etc. Sunt 40 de locuri, ea e pe poziția 38. Dacă cei 37 admiși din fața ei completează grupa de japoneză /engleză (20 locuri) și japoneză/cehă cu 17 locuri, atunci ea este admisă la japoneză/cehă ??? Dar ea știe doar engleză .Există posibilitatea să faci ambele specializări la începători sau este necesar ca la una din specializări să fii avansat?
Gabriela · February 20, 2020 at 9:38 pm
Doar să mă asigur că e clar, limita de locuri pe Specializarea A rămâne aceeaşi indiferent de ce alege la B. Va avea câte o grupă pentru fiecare limbă.
Cât despre nivelul de cunoştințe, doar secțiile de engleză şi franceză cer ca studenții să ştie deja, pentru toate celelalte limbi se fac cursuri de la 0, indiferent dacă e A sau B.
Dana · February 21, 2020 at 11:49 am
Mulțumesc pentru răspuns și pentru timpul acordat !Mi-ați fost de un real ajutor să înțeleg ce variante are pentru specializarea B.Vă doresc succes în tot ceea ce faceți!
Gabriela · February 21, 2020 at 12:37 pm
Opțiunile vor apărea pe site prin aprilie mai, dar puteți verifica ce a fost anul trecut https://lls.unibuc.ro/admitere/
Mihai · July 5, 2020 at 12:29 am
Buna ziua! Daca pe filologie imi aleg ca optiunea A japoneza, iar optiunea B coreeana, trebuie sa stiu un minim din aceste limbi?
Gabriela · July 7, 2020 at 5:35 am
Nu, le poți lua de la 0
Anais · January 9, 2021 at 10:50 pm
Hi I’m interested in philology english / fr or german. And I was wondering if the program is in the mentioned languages or in Romanian thank you.
Gabriela · January 10, 2021 at 7:25 pm
For these languages, the classes will be held in the respective languages, as they tend to have (at least for EN & FR) advanced only.
Kristian · July 26, 2021 at 5:09 pm
Buna am intrat la facultatea de limbi striane si vreau sa știu daca, am ales germană ca limba moderna și ni sunt prea convins aș putea să schimb la spaniola?
Sau sa fac doua limbi moderne în a est caz germană și spaniolă
Gabriela · July 27, 2021 at 7:17 pm
Păi va trebui să alegi una dintre cele două limbi pentru B. Vezi care-ți place mai mult, cultural sau cum sună.
Andreea · January 20, 2021 at 2:29 pm
Buna! Daca doresc sa intru la sectia de traducatori, cu specializarea A- engleza, si specializare B- coreeana,ce medie trebuie sa obtin in urma examenului de admitere, si de asemenea este posibil sa aleg coreeana ca specializare B daca nu am studiat-o pana acum?
Ana · March 9, 2021 at 8:43 pm
Dacă am facut liceul de științe ale naturii am vre o șansă să intru la limbi straine?:)) Btw, vreau engleza-japoneza
Gabriela · March 17, 2021 at 4:26 pm
dacă iei admiterea, nu contează de unde vii.
Diana Aldema · March 22, 2021 at 6:01 pm
Buna Gabriela,
Felicitari pentru cum ai ales sa transmiti informatii atat de utile pentru multi tineri. Chiar si pentru mine utile, desi eu am absolvit deja ASE-Management la zi si am mai facut un Master Studii Interculturale in Engleza la Universitate, tot la zi. Dar recent m-am mutat in alta tara din UE si imi doresc sa predau engleza. Inteleg ca singura optiune este ca la specializare pe diploma de licenta sa scrie Engleza si bineinteles sa urmez modulul psihopedagogic.
Avand in vedere ca 3 ani nu mi se pare mult timp, si ca as putea studia doar la distanta, ma gandesc sa ma inscriu din nou la facultate pt a deveni profesor de engleza. Mi-as dori sa intru la buget pt ca pana acum am urmat studiile la taxa motiv pentru care probabil ca ar trebui sa fie o facultate fara concurenta prea mare pentru a avea sanse sporite. Te rog frumos ajuta-ma cu recomandarile tale. Vizez doar romana, engleza, sunt si vorbitoare de ebraica dar nu-mi dau seama daca studii iudaice include stidiul lb engleza si implicit optiunea de a deveni prof de engleza. Iti multumesc anticipat pentru raspuns.
Marilena Adam · January 10, 2022 at 9:57 am
Buna,
Studiez in liceu lb. japoneza si as vrea sa continui la FLLS japoneza limba A si suedeza limba B.
Ce sanse sunt sa prind combinatia aceasta? Ca nu mi-e prea clar cum se aleg combinatiile A-B.
Multumesc
Gabriela · January 10, 2022 at 10:46 am
Te uiți după secție + limba A. Japoneza se face la secția de filologie, aşa că verifici în broşura de admitere ce limbi B sunt corelate. Poți verifica pe siteul facultății detalii, însă împărțirea clară a locurilor se face mai prin primăvară.
Uite aici pentru anul trecut, se pare că această combinație a fost disponibilă.
https://admitere.lls.unibuc.ro/informatii/inscriere/locuri-si-specializari-disponibile/
Marilena · January 13, 2022 at 4:56 pm
Multumesc mult pentru lamuriri. Acum am inteles cum se procedeaza.
Karina · February 1, 2022 at 12:57 pm
Buna.Sunt o mamica de 40 de ani si 20 de ani am locuit in Spania.Pot alege limba 1 spaniola si limba 2 engleza?Media de bac.8,80 as avea sanse sa intru la stat?Si o parere daca voi putea sa tin pasul cu cei tineri???Sunt multe materii?Dupa se gaseste usor un job?Multumesc anticipat!!
Gabriela · February 1, 2022 at 1:28 pm
Karina, dacă dorești să faci facultatea doar din perspectiva jobului, e mai simplu să iei o certificare de limbă de la Institutul Cervantes sau să aplici direct la joburi cu limba spaniolă, în funcție de experiența ta precedentă. La facultate este destul de aglomerat orarul și poate deveni complicat din perspectiva programului.
mmyru · April 18, 2022 at 10:25 pm
Buna ! Știi cumva dacă voi merge la traducere și interpretare italiana A2 -engleza,limba italiana va fi predata pentru avansați sau începători ?
Gabriela · April 19, 2022 at 11:10 am
Italiana este una dintre limbile care se studiază de la 0. Engleza & franceza cred că sunt singurele unde trebuie să știi limba cât de cât, la germană de obicei dau un test și fac grupe separate. În rest, majoritatea departamentelor au cursuri de începători în primul semestru. Doar că este un ritm mult mai alert de învățare, astfel încât în 3 ani să devii specialist.
Marilena · April 5, 2023 at 8:45 am
Buna,
Intrebarea mea : daca ma inscriu la FLLS la 5 specializari ( sa zic): japoneza+lb. B; chineza+ lb. B; portugheza+lb. B; etc- platesc taxa mai mare, ok, am inteles. Dar cate dosare de inscriere trebuie? Tot atatea cate specializari aleg? Sau e un singur dosar cu toate aceste specializari? Ca nu stiu cate copii legalizate trebuie sa fac. Multumesc
Gabriela · April 5, 2023 at 9:16 am
Buna – ar trebui sa fie un singur dosar cu acte, si pe fisa de inscriere sa iti alegi specializari.
Insa cel mai sigur este sa citesti cerintele de admitere pentru fiecare an pe siteul lls.unibuc.ro
Ioniță Maia · January 7, 2024 at 4:24 pm
Bună ziua! Știți cum a dacă la această facultate se face și limba coreană?
Gabriela · January 24, 2024 at 5:11 pm
Se studiază și limba coreeană. Cel mai sigur este să urmărești limbile la care se deschid cursuri în următorul an pe site-ul admiterii: https://lls.unibuc.ro/